Ο κατά συρροήν δολοφόνος Zodiac ταυτοποιήθηκε, μόνο που είναι… ο λάθος άνθρωπος

Newsroom
Ο κατά συρροήν δολοφόνος Zodiac ταυτοποιήθηκε, μόνο που είναι… ο λάθος άνθρωπος
Ακόμα και οι διάσημοι The Case Breakers κάνουν λάθη.

Το μυστήριο που περιβάλλει τον κατά συρροή δολοφόνο Zodiac, λύθηκε για… μια εβδομάδα μόλις, καθώς φαίνεται πως ακόμα και οι διάσημοι The Case Breakers κάνουν λάθη. Ο δολοφόνος των 5 νεκρών το 1965 με 1969, φαίνεται πως είχε αποκαλυφθεί, κατονομάζοντας τον Gary Francis Poste, ωστόσο η ταυτότητά του αυτή σύμφωνα με αστυνομικούς που τον αναζητούσαν όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται πως είναι λανθασμένη.

Οι Case Breakers είναι μια ομάδα αποτελούμενη με πάνω από 40 πρώην δημοσιογράφους, αστυνομικούς και αξιωματικούς των στρατιωτικών πληροφοριών.

2

Ύστερα από έρευνα σε νέα ιατροδικαστικά στοιχεία, φωτογραφίες του Poste και κρυπτογραφημένα μηνύματα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως αυτός ήταν ο Poste (ο οποίος πέθανε το 2018), λεγόμενος Zodiac Killer.

Ο αστυνομικός ερευνητής όμως της Riverside PD, Ryan Railsback, είπε ότι οι επιστολές δεν υποδηλώνουν καμία απόδειξη ότι ο Poste είναι ένοχος.

Οι Case Breakers βέβαια ισχυρίζονται ότι το αστυνομικό τμήμα που είχε αναλάβει τις έρευνες αρνήθηκε να κάνει τεστ DNA σε ένα θύμα για να συγκριθεί με αυτό που άφησε ο Poste, με την αστυνομία να απαντά, πως θα ήταν καλύτερο να είχαν παρουσιάσει στοιχεία με τα δακτυλικά του αποτυπώματα, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Η υπόθεση λοιπόν άνοιξε και πάλι και φαίνεται πως δεν θα βρεθεί και άκρη.

Το μυστήριο που περιβάλλει τον κατά συρροήν δολοφόνο Zodiac, λύθηκε για… μια εβδομάδα μόλις, καθώς φαίνεται πως ακόμα και οι διάσημοι The Case Breakers κάνουν λάθη. Ο δολοφόνος των 5 νεκρών το 1965 με 1969, φαίνεται πως είχε αποκαλυφθεί, κατονομάζοντας τον Gary Francis Poste, ωστόσο η ταυτότητά του αυτή σύμφωνα με αστυνομικούς που τον αναζητούσαν όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται πως είναι λανθασμένη. Οι Case Breakers είναι μια ομάδα αποτελούμενη με πάνω από 40 πρώην δημοσιογράφους, αστυνομικούς και αξιωματικούς των στρατιωτικών πληροφοριών. Ύστερα από έρευνα σε νέα ιατροδικαστικά στοιχεία, φωτογραφίες του Poste και κρυπτογραφημένα μηνύματα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως αυτός ήταν ο Poste (ο οποίος πέθανε το 2018), λεγόμενος Zodiac Killer. Ο αστυνομικός ερευνητής όμως της Riverside PD, Ryan Railsback, είπε ότι οι επιστολές δεν υποδηλώνουν καμία απόδειξη ότι ο Poste είναι ένοχος. Οι Case Breakers βέβαια ισχυρίζονται ότι το αστυνομικό τμήμα που είχε αναλάβει τις έρευνες αρνήθηκε να κάνει τεστ DNA σε ένα θύμα για να συγκριθεί με αυτό που άφησε ο Poste, με την αστυνομία να απαντά, πως θα ήταν καλύτερο να είχαν παρουσιάσει στοιχεία με τα δακτυλικά του αποτυπώματα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Η υπόθεση λοιπόν άνοιξε και πάλι και φαίνεται πως δεν θα βρεθεί και άκρη.