Το κορίτσι του James Bond έχει στην πραγματικότητα μια ζωή με κατασκόπους και φόβο

Newsroom
Το κορίτσι του James Bond έχει στην πραγματικότητα μια ζωή με κατασκόπους και φόβο
Η πρωταγωνίστρια Ana De Armas τρέμει καθημερινά για τον αδερφό της, ο οποίος κατηγορείται - και συχνά ανακρίνεται- από την Κούβα για κατασκοπεία.

H Ana De Armas μπορεί να υποδύεται στην τελευταία ταινία του James Bond, Νο Time To Die μία κατάσκοπο της CIA που «πολεμάει» το κομμουνιστικό κράτος στην Κούβα, ωστόσο στην πραγματική ζωή της… η κατασκοπεία και το θρίλερ δεν απουσιάζει. Αν θέλετε να το δούμε και πιο απλά, η ζωή της είναι ένα σενάριο που θα μπορούσε να αποτελέσει την επόμενη ταινία του James Bond.

Ο μεγαλύτερος αδερφός της, Javier Caso, είχε ανακριθεί από μία μυστική υπηρεσία κατασκόπων, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για κατάσκοπο. Ότι ακριβώς κάνει η αδερφή του, στην… ταινία όμως. Δεν είναι βέβαια, ούτε αυτός, αλλά υπήρχαν αναφορές ότι θα έκανε κάποιες απειλητικές τοποθετήσεις για το καθεστώς στην Κούβα.

Έτσι λοιπόν, τον περασμένο Νοέμβριο, η Ana με τον τότε σύντροφό της Ben Affleck, πέταξαν με ιδιωτικό αεροπλάνο για την Αβάνα, την πρωτεύουσα της Κούβας ώστε να πάνε φαρμακευτικό υλικό στον πατέρα της Ramon. Όπως αποκάλυψε, υπήρχε πραγματικός φόβος, ότι ο αδερφός της θα συλληφθεί κατά την άφιξή τους, καθώς είναι εξέχον μέλος του κινήματος 27Ν. Το εν λόγω κίνημα πήρε την ονομασία του από την 27 Νοεμβρίου, την ημερομηνία που ο Κουβανός ράπερ Denis Solis Gonzalez, συνελήφθη πέρσι γιατί είχε εκφράσει στα social media την διαφωνία του με το καθεστώς της Κούβας.

1

«Ο Javier μου είπε ότι το αεροδρόμιο ήταν γεμάτο Κουβανούς πράκτορες ασφαλείας, οπότε ήταν μια πολύ τεταμένη στιγμή» είχε πει η αδερφή του. Μάλλον όμως, επειδή ήταν μαζί με την αδερφή του και τον Ben Affleck, δεν έκαναν τίποτα.

Ο πατέρας τους δεν τα κατάφερε τελικά. Η Ana επέστρεψε για την κηδεία, όχι όμως και ο αδερφός της.

Η ηθοποιός θεωρείται λαμπερό αστέρι από την κουβανική κυβέρνηση, αλλά φοβάται μήπως την κατηγορήσουν για προδοσία.

Ο αδερφός της είχε κληθεί και στο παρελθόν για ανάκριση: «Μας είχαν τηλεφωνήσει και είχαν πει, έχετε ραντεβού αύριο στο γραφείο μετανάστευσης. Γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για ανάκριση, καθώς οι άνθρωποι που του πήραν συνέντευξη ήταν στρατιωτικοί πράκτορες ασφαλείας».

Ο Javier, ο οποίος είναι κινηματογραφιστής είχε καταφέρει να μαγνητοσκοπήσει τη συνάντηση με μια μικρή συσκευή εγγραφής και αργότερα έβγαλε το ηχητικό στο YouTube.

1

Οι στρατιώτες του είχαν πει μάλιστα, πως όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που είναι στο έγκλημα μπορεί να εμπλακείς και εσύ, εννοώντας προφανώς τους αντικαθεστωτικούς: «Η αδερφή σου είναι διάσημη, σωστά; Είναι πολύ καλή ηθοποιός. Είμαστε ευγνώμονες για τους ρόλους της. Αλλά αυτό δεν σε αποτρέπει να διαπράξεις έγκλημα».


Πέρυσι ο Javier πραγματοποίησε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον καλλιτέχνη Luis Manuel Otero Alcántara ο οποίος συνελήφθη επειδή συμμετείχε στο κίνημα διαμαρτυρίας του San Isidro. Τότε που περίπου 800 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί.

«Ζούμε σε κατάσταση τρόμου στην Κούβα. Δεν έχουμε κυβέρνηση, έχουμε τύραννο. Δεν έχουμε ελευθερία και σε ορισμένες περιοχές δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό, αλλά χτίζουν μεγάλα ξενοδοχεία με πισίνες για τους τουρίστες» λέει η Lynn, φίλη της Ana: «Όταν η Ana ήταν στην Ισπανία μίλησε πιο ανοιχτά για την κουβανέζικη κατάσταση. Θέλει να κάνει μια καλή καριέρα ως ηθοποιός και έχει οικογένεια στην Κούβα και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συνέπειες για αυτό».