Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από την οικία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Newsroom
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από την οικία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Τα μέλη του ύψωσαν πανό με το οποίο δηλώνουν την συμπαράστασή τους σε ηγετικά μέλη αναρχικής ομάδας που δικάζονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ρουβίκωνας έκανε παρέμβαση έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Μεταξουργείο, με τα μέλη του να υψώνουν πανό με το οποίο δηλώνουν την συμπαράστασή τους σε ηγετικά μέλη αναρχικής ομάδας που δικάζονται την ερχόμενη εβδομάδα. Τα μέλη του Ρουβίκωνα που έκαναν την παρέμβαση προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ περίπου 15 άτομα.

Αναλυτικά ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους:

«Παρέμβαση στο σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου.

Δύο αγωνιστές και μέλη του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ και του Ρουβίκωνα, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο Νίκος Ματαράγκας, κατηγορούνται για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 13 Οκτώβρη με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, κατασκευασμένο από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας πιάτσες ναρκωτικών υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας.

Είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την ευρύτερη κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης που χτυπά δομές του κινήματος και καταλήψεις, καταπατά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, απειλεί με είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και οδηγεί σε ένα συνεχές όργιο αστυνομικής βίας σε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις αλλά και σε βασανισμούς ανθρώπων που αντιστέκονται στη ΓΑΔΑ και τα αστυνομικά τμήματα.

Αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο τον Ρουβίκωνα, ούτε είναι υπόθεση αποκλειστικά των Εξαρχείων. Αντιθέτως αφορά όλο το φάσμα του αντικαπιταλιστικού και αντικατασταλτικου κινήματος, συνολικά τον κόσμο του αγώνα και των αντιστάσεων, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τη νεολαία αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας σύρονται σε μια στημένη για ανθρωποκτονία δίκη, ως ηθικός αυτουργός ο πρώτος και φυσικός ο δεύτερος, και απειλούνται ακόμη και με ισόβια στέρηση της ελευθερίας τους, επειδή έπραξαν και πράττουν τα αυτονόητα.

Επειδή υπερασπίζονται το δημόσιο χώρο των Εξαρχείων από τη δυστοπία που οι μαφίες των ναρκωτικών επιχειρούν να επιβάλουν, αλλά και επειδή ενοχλούν με τη συνολικότερη δράση τους στα πλαίσια των κοινωνικών αγώνων.

Να μην επιτρέψουμε στο κράτος να κατασκευάζει κατηγορητήρια, να ρίχνει με το έτσι θέλω στη φυλακή αγωνιστές.

Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές που μας γυρνούν στις σκοτεινές εποχές της πλήρους κρατικής αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας, της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου. Αυτό είναι για εμάς το βασικό διακύβευμα αυτής της δίκης».