Τα 4 Burgers της Brauhaus 3k είναι ό,τι πιο rock μπορείς να φας!

Newsroom
Τα 4 Burgers της Brauhaus 3k είναι ό,τι πιο rock μπορείς να φας!
H αγαπημένη μπυραρία της Νέας Φιλαδέλφειας έχει μια νέα έκπληξη στην κουζίνα της: την κατηγορία Rock The Burgers.

Δεν είσαι ροκ μπυραρία αν δεν ακούς ροκ, δεν ξέρεις το ροκ κι αν οι ιδέες σου δεν είναι ροκ. Αν υπάρχει ένα μαγαζί που το γνωρίζει καλά αυτό, είναι η Brauhaus 3k. Τοποθετημένη από το 1996 στην πολυσύχναστη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, και τα τελευταία 2,5 χρόνια υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεν σταματάει να δίνει το δικό της εναλλακτικό στίγμα στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Η Brauhaus 3k αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μακρόβια εν ζωή μαγαζιά του είδους, με σταθερό πυρήνα πελατών και μία διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα, ειδικότερα από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και μετά. Το μενού φαγητού της φημισμένης μπυραρίας δε, ήταν και είναι ένας από τους λόγους που την προτιμάει τόσος κόσμος εδώ και περίπου 25 χρόνια.

....

Η νέα έκπληξη της κουζίνας της Brauhaus 3k, είναι η κατηγορία Rock The Burgers. Ένα από τα πιο παραδοσιακά street food πιάτα, το παλιό καλό burger αποκτά την δική του σημασία στο μενού της θρυλικής μπυραρίας, μιας που καθένα από τα τέσσερα variations του πλέον φέρει όνομα και συνταγή εμπνευσμένα από ένα εκ των αγαπημένων ροκ συγκροτημάτων των ιδιοκτητών. Για τους συμβατικούς καταναλωτές αυτό ίσως δεν λέει πολλά. Για τους μερακλήδες της ροκ μουσικής όμως, ετοιμάσαμε μία παρουσίαση των τεσσάρων αυτών νέων πιάτων, συνοδευόμενη από την γλαφυρότητα αλλά και την γραφικότητα που διέπει το εν λόγω μουσικό είδος, χαρακτηριστικά τα οποία άλλωστε το κάνουν τόσο αγαπητό σε έναν τόσο σκληρό πυρήνα οπαδών.

Rockaway Burger by Ramones

......

Εμπνευσμένο από το “Rockaway Beach” των Ramones, το Rockaway Burger έχει γεύση εξίσου κλασική με το “Rocket To Russia” album από το οποίο και προέρχεται το εν λόγω τραγούδι. Ο συνδυασμός του ζουμερού μοσχαρίσιου μπιφτεκιού με το τυρί cheddar, την ντομάτα, το μαρούλι, το bacon και το κρεμμύδι είναι εκείνος του παραδοσιακού bacon cheeseburger, ενώ η προσθήκη αυγού και σπιτικής μαγιονέζας μπύρας το κάνουν μια εξαιρετική επιλογή για το hangover, αλλά και ένα τίμιο συνοδευτικό για όσους θέλουν να αποφύγουν την γλυκιά ζάλη της υπερακατανάλωσης παγωμένης Weihenstephaner (ή άλλης).

Motörheadburger

....

Κατά το Motörheadbanger που αποτελεί και την ονομασία του επίσημου fan club του Βρετανικού rock’n’roll συγκροτήματος, το Motörheadburger, δεν αστειεύεται! Τα βασικά λαχανικά (τομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι) κάνουν την παρουσία τους και σε αυτή την συνταγή, αλλά όπως και με τις δύο κάσες στο drumkit του “Philthy Animal” Taylor, τα πράγματα αγριεύουν με δύο ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια. Η σάλτσα bacon έρχεται σαν το γρέζι της φωνής του Lemmy να εκτραχύνει λίγο τα πράγματα, ενώ όπως και τα δεξιοτεχνικά παιξίματα του κιθαρίστα Eddie Clarke, το λιωμένο Γερμανικό τυρί που εδώ αντικαθιστά το παραδοσιακό cheddar, δένει το σύνολο χωρίς όμως να του στερεί ούτε τον χαρακτήρα, ούτε τον τσαμπουκά. Αν το ακούσετε να βρυχάται, μην το φοβηθείτε! Να σας μυρίσει θέλει!

Black Sabbath Chicken Sandwich

....

Ή αλλιώς το αγαπημένο πολλών chicken burger. Μπορεί για πολλούς οι Black Sabbath να εφηύραν το metal, αλλά το θεμέλιο της ύπαρξής τους ήταν πάντα βαριά ροκ μουσική με βαθιά μαύρη ψυχή. Μαύρη σαν το ψωμάκι άνθρακα, μέσα στο οποίο σερβίρεται αυτή η επίσης κλασικότατη γεύση που έχει φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Το τραγανό κοτόπουλο πανέ, είναι χορταστικό σαν τα riffs του Tony Iommi, τα λαχανικά κρατούν τα γευστικά μπόσικα ωσάν άλλοι Geezer Butler και Bill Ward ενώ οι φλοίδες παρμεζάνας και η μαγιονέζα μπύρας δίνουν την παιχνιδιάρικη και ευρηματική διάθεση που θα συναντήσεις στην φωνή του Ozzy. Οι σπιτικές τηγανητές πατάτες, όπως και οι λοιποί τραγουδιστές που πέρασαν από το συγκρότημα, είναι ποιοτικότατες, αλλά όπως και να το κάνεις... συνοδευτικές!

The Beatles Vegan Choice

....

Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά παρά την έντονη ακτιβιστική του δράση, ο John Lennon ήταν το μόνο σκαθάρι που δεν έγινε ποτέ full-time vegetarian, εν αντιθέσει με τους Ringo Starr, George Harrison και Paul McCartney όπου μέχρι τα 70’s είχαν στραφεί στην εν λόγω διατροφή. Ο τελευταίος συγκεκριμένα επέδειξε στην πορεία των ετών μία συγκινητική αφοσίωση στην προστασία των ζώων, συμπαρασύροντας μάλιστα σε αυτό την πρώην σύζυγό του Linda McCartney και την μεταγενέστερη και νυν Nancy Shevell που παραδέχτηκε πως μπήκε σε αυτό για να αποδείξει το πόσο σοβαρά βλέπει την σχέση τους. Με χειροποίητο μπιφτέκι παντζαριού, ντομάτα, μαρούλι, vegan μαγιονέζα, κρεμμύδι και vegan τυρί, το The Beatles Vegan Choice είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, αλλά και ένα γευστικότατο πιάτο που αποδεικνύει πως το υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον μπορεί να είναι και νόστιμο!

......

Ακολουθείστε την Brauhaus 3k στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
https://www.facebook.com/brauhaus3k
https://www.instagram.com/brauhaus3k

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2102526624