Κυβερνητικές πηγές για διαγραφή Μπογδάνου: «Είχαμε πει «κίτρινη κάρτα», τώρα ήταν μονόδρομος»

Newsroom
Κυβερνητικές πηγές για διαγραφή Μπογδάνου: «Είχαμε πει «κίτρινη κάρτα», τώρα ήταν μονόδρομος»
Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Τώρα η απόφαση ήταν μονόδρομος», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα ανέφεραν: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

«Δεν θα γίνουν ανεκτά λάθη στο μέλλον»

Η «κίτρινη κάρτα» είχε βγει μετά το ξενοφοβικό tweet του Μπογδάνου, με ονόματα 5χρονων παιδιών σε νηπιαγωγείο της Κυψέλης από ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα. Τότε δήλωνε σοκαρισμένος από το γεγονός ότι «μεταξύ των 20 μαθητών, δύο μόνο έχουν ελληνικά ονόματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε αναφέρει αυστηρά για τον Κ. Μπογδάνο: «Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος, ήταν μια πράξη που δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξής μας. Ήταν ένα λάθος, που ο ίδιος αναγνώρισε μεν απολογούμενος για το γεγονός ότι αναπαρήγαγε στοιχεία παιδιών που είχαν δημοσιοποιηθεί και όσα ακολούθησαν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνουν ανεκτά».