Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (vid)

Newsroom
Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (vid)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το κλίμα στις τάξεις της ΝΔ ήταν έκρυθμο με τον Νίκο Δένδια μάλιστα να τον… βγάζει σέντρα, αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του, που είχε πει: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

«Τι Μπογδάνος - Τι Χρυσή Αυγή»

Αυτή η φράση του έφερε την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που είπε: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος - Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή».

«Απαράδεκτη η σύμπραξη με Κασιδιάρη»

Θέση σε αυτές τις δηλώσεις του, πήρε και ο Νίκος Δένδιας που επεσήμανε: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι.

Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη.

Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Η ανακοίνωση από Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».