Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η επίσημη καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η επίσημη καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση
Σαν σήμερα το 2020 η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε και επίσημα ως «Εγκληματική Οργάνωση».

Το νεοναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», καταδικάστηκε κι επίσημα σαν σήμερα το 2020 ως εγκληματική οργάνωση. Πολλά μέλη της κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς πολλά από τα εγκλήματα της οργάνωσης περιλάμβαναν δολοφονίες και βίαιες επιθέσεις.

Σε σημαντικά γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου είχαμε:

1831: Ο δολοφόνος του Ιωάννη Καποδίστρια, Γεώργιος Μαυρομιχάλης, καταδικάζεται σε θάνατο στο Ναύπλιο. Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο στρατηγός Τσόκρης.

1933: Ιδρύεται η Air France μετά από τη συγχώνευση πέντε γαλλικών αεροπορικών εταιριών.

1944: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Κατά τη διάρκεια εξέγερσης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, Εβραίοι κρατούμενοι καίνε τα κρεματόρια.

1952: Γεννήθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

1979: Αεροπλάνο DC-8 της Swissair, που εκτελεί το δρομολόγιο Ζυρίχη - Πεκίνο, βγαίνει εκτός αεροδιαδρόμου, κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και παίρνει φωτιά. Από τους 156 επιβάτες οι 14 σκοτώνονται.

1991: Πόλεμος της Κροατίας: Βομβιστική επίθεση στο κυβερνητικό μέγαρο στο Ζάγκρεμπ.

2000: Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη προσγειώνονται σε τουρκικό έδαφος, στην αεροπορική βάση Μπαλίκεσιρ, προκειμένου να πάρουν μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Destined Glory», που πραγματοποιείται στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Τουρκία.

2001: Αρχίζει ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Η εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν ξεκινά με εναέριες επιθέσεις και μυστικές επιχειρήσεις στο έδαφος.

2016: Στην 155η θέση των χωρών που καθυστερούν να εκδικάσουν υποθέσεις και να απονείμουν δικαιοσύνη κατατάσσεται η Ελλάδα, όπου για να τελεσιδικήσει μία υπόθεση απαιτούνται, κατά μέσο όρο, 1.580 ημέρες. Τα παραπάνω στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα αναφέρονται στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, με θέμα: «(Δυσ)λειτουργικότητα και (Αν)αποτελεσματικότητα της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

2020: Το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή κι επίσημα καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση με πολλά μέλη της ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πολλά από τα εγκλήματα της οργάνωσης περιλάμβαναν δολοφονίες και βίαιες επιθέσεις.