Ξέσπασμα της μητέρας της Μυρτούς: «Η Πολιτεία μας αρνείται οικονομική βοήθεια» (vid)

Newsroom
Ξέσπασμα της μητέρας της Μυρτούς: «Η Πολιτεία μας αρνείται οικονομική βοήθεια» (vid)
Η μητέρα της Μυρτούς ξέσπασε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα ποτέ δεν εμφανίστηκε, γιατί η Μυρτώ ζει».

Σε δικαστικό Γολγοθά έχει εμπλακεί η οικογένεια της Μυρτούς, καθώς η Πολιτεία αρνείται να δώσει βοήθεια 2.900 ευρώ μηνιαίως για τη φροντίδα της.

«Έχει γίνει από το 2017 μια προσφυγή μας κατά της πολιτείας, ζητήσαμε και απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο, είχαμε ζητήσει να δίνεται ένα ποσόν κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρηση της Μυρτούς, φάρμακα, γιατροί κλπ. Αύριο στο ΣτΕ στις 10 το πρωί εκδικάζεται η αναίρεση θα είμαι απέξω γιατί με πνίγει αητό το πράγμα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Μαρία Κοτρώτσου.

Η μητέρα της Μυρτούς ξέσπασε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα ποτέ δεν εμφανίστηκε, γιατί η Μυρτώ ζει… Πηγαίνουν σε ένα νεκρό. Τι θα ζητήσει ένας νεκρός πέρα από την ανάμνηση κι ένα καντήλι, δε συζητάω για τους γονείς, ενώ ένας ζωντανός ζήτα να επιβιώσει αξιοπρεπώς με φάρμακα, με θεραπείες».

«Έχει καταστραφεί η ζωή της οικογενείας μας, άλλα κυρίως για τη Μυρτώ δεν μπορεί να συντηρηθεί. Η δικαιολογία είναι ότι θα ανοίξει η πόρτα και η άλλοι άνθρωποι θα πάρουν. Ποιο είναι το κράτος πρόνοιας που πληρώνουμε όλοι; 35 χρονιά το πλήρωνα. Η Μυρτώ, έχει 100% αναπηρία», ανέφερε.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες η μητέρα της κοπέλας είχε τονίσει πως αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία μάλιστα έχουν επιδεινωθεί και είχε αναφέρει ότι ένα κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία, για κάποιο περίεργο λόγο, δεν τους δέχεται.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε δεσμευθεί πως θα λυθεί το θέμα της μετάβασής στην στο κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία.

Η Μυρτώ πριν από 9 χρόνια, όταν ήταν 15 ετών κακοποιήθηκε άγρια από Πακιστανό σε παραλία της Πάρου. Είχε χτυπήσει με μένος το κεφάλι της στα βράχια και όταν έμεινε αναίσθητη, πέταξε τα ρούχα της και ασέλγησε στο αιμόφυρτο κορμί της.