«Ξι-Χι-Ξι»: Το επίπεδο νησί της Ελλάδας σε σχήμα σπαθιού με την κόκκινη λίμνη και τα μυστηριώδη αρχικά (vid)

Newsroom
«Ξι-Χι-Ξι»: Το επίπεδο νησί της Ελλάδας σε σχήμα σπαθιού με την κόκκινη λίμνη και τα μυστηριώδη αρχικά (vid)
Το νησί από ψηλά δίνει την εντύπωση ότι μοιάζει με σπαθί.

Ένα απίστευτο θέαμα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός πάνω από ένα νησί του Αργοσαρωνικού που περιβάλλεται από ομορφιά αλλά και... μυστήριο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για λήψη πάνω από το νησί Μετώπη που βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι.

Το νησί από ψηλά δίνει την εντύπωση ότι μοιάζει με σπαθί, ενώ διακρίνεται και μια μυστηριώδης κόκκινη λίμνη που βρίσκεται στη μία γωνία του, σαν να είναι είναι βγαλμένο από ταινία.

Είναι ένα σχεδόν επίπεδο νησί που περιβάλλεται από υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και αποτελεί καταφύγιο για τα διερχόμενα σκάφη και αγαπημένο προορισμό για τους επιβάτες τους.

Κοιτάζοντας καλύτερα στον βυθό της λίμνης διακρίνονται τα αρχικά «ΞΧΞ».

Τα ερωτήματα αλλά και οι υποθέσεις για τα αρχικά αυτά είναι πολλά...

Μήπως γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της παραγωγής της γνωστής ταινίας «Αιγαίο SOS» η οποία γυρίστηκε στο νησί; Μήπως αποτελούν σημάδι που έβαλε κάποιος από τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες του νησιού, οι οποίοι δεν μπορούν να «τα βρουν» μεταξύ τους λόγω κτηματικών διαφορών; Μήπως κάποιος που ναυάγησε εκεί και ήθελε να δώσει ένα σήμα που να φαίνεται από ψηλά;

Άγνωστο ποιος τα δημιούργησε εκεί, τι σημαίνουν και ποιος ο λόγος που τα έφτιαξε. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι ξεχωρίζουν με ευκολία από μεγάλη απόσταση και ύψος λόγω του μεγάλου μεγέθους τους και την καθαρότητα της γραφής τους.

Πάντως όσο και μυστηριώδης να είναι η περιοχή άλλο τόσο όμορφη είναι.

Δείτε το βίντεο από το "Haanity":