Πλεύρης: «Μίλησα με την οικογένεια της Μυρτούς, δεσμεύομαι να λυθούν οι διαδικασίες για να πάει στη Γερμανία»

Newsroom
Πλεύρης: «Μίλησα με την οικογένεια της Μυρτούς, δεσμεύομαι να λυθούν οι διαδικασίες για να πάει στη Γερμανία»
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεσμεύτηκε να βοηθήσει την οικογένεια της Μυρτούς ώστε να τους δεχτούν στο κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία.

Η μητέρα της Μυρτούς, της 15χρονης -τότε- κοπέλας που είχε κακοποιηθεί βάναυσα στην Πάρο πριν από 9 χρόνια, μίλησε στο Mega και ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας της νεαρής έχει επιδεινωθεί.

Μάλιστα τόνισε πως μπορεί να βοηθηθεί σε ένα κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία, ωστόσο για κάποιο περίεργο λόγο δεν τους δέχονται.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στη Βουλή, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της 24χρονης -σήμερα- κοπέλας.

Όπως είπε ήδη επικοινώνησε με την οικογένειά της για να λυθούν τα θέματα που θα καταστήσουν δυνατή τη μεταφορά της σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία.

«Όλοι συγκλονιστήκαμε βλέποντας τη μητέρας της που αναφέρθηκε στη δυνατότητα να βρεθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία. Έχω επικοινωνήσει με την οικογένεια θα είμαστε δίπλα στη Μυρτώ και ως άνθρωπος και ως υπουργείο για να λυθούν οι διαδικασίες για να έχει τη καλύτερη δυνατή θεραπεία και αυτό το κορίτσι που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ να νιώσει ότι είναι δίπλα της η πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.