Αντιδράσεις για τη φιλανθρωπική συναυλία του Πάριου παρά το mini lockdown στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Αντιδράσεις για τη φιλανθρωπική συναυλία του Πάριου παρά το mini lockdown στη Θεσσαλονίκη
«Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε», φωνάζουν οι Djs που θα έχουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο συναυλίας.

Η Θεσσαλονίκη, από την 1η Οκτωβρίου βρίσκεται σε καθεστώς mini lockdown, όπως είχε συμβεί αρχικά στη Μύκονο. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι μετά τη 1:00 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους, εκτός ειδικών περιπτώσεων, ενώ απαγορεύεται καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου η μουσική.

Αυτό βέβαια φαίνεται πως δεν θα έχει ισχύ για τη συναυλία (21:00) που θα δώσει στο «Θέατρο Γης» ο Γιάννης Πάριος και θα έχει μερικώς φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος από τα έσοδα (11 ευρώ το εισιτήριο) θα δοθεί στο Παιδικό χωριό Πλαγιαρίου.

Αυτή η απόφαση όμως έχει ξεσηκώσει τους djs μεταξύ άλλων, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς τη στιγμή που ακυρώθηκαν οι δικές τους προγραμματισμένες εκδηλώσεις, βλέπουν μία συναυλία, στην οποία θα μαζευτεί κόσμος, άρα παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος μετάδοσης κορονοϊού, να διεξάγεται κανονικά, παρά το καθεστώς mini lockdown που βρίσκεται όλη η πόλη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον «Θέατρο Γης»

Γι αυτό τον λόγο, οι DJs θα έχουν σήμερα στις 20:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «Θέατρο Γης», τον χώρο που θα δώσει ο Γιάννης Πάριος συναυλία.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους…

«Μετά και την νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Θεσσαλονίκης και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, μένουμε για 3η φορά σε 1,5 χρόνο άνεργοι, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας.

Οι DJS σαν επάγγελμα και γενικότερα η εστίαση, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας.

Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε.

Μας είπαν πως οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν στέρηση ελευθεριών, παρά μόνο αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Και όμως, για άλλη μία φορά υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων από την κυβέρνηση.

Αφού λοιπόν στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι (ή νοσούντες) και το προσωπικό κάνει 2 rapid test την εβδομάδα, ποιος είναι ο λόγος που κλείνουν την μουσική; Ποιος θα κολλήσει ποιον;

Είμαστε το εύκολο θύμα στις αποφάσεις της επιτροπής και της κυβέρνησης. Όμως δεν θα σιωπήσουμε άλλο! Αυτή είναι η δουλειά που συντηρούμε τις οικογένειες μας και υπάρχει πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλιώς, να γίνει καταβολή αποζημίωσης για όσο διάστημα μείνουμε εκτός εργασίας.

Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».