Οι μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας Μ16 ζητάνε κόσμο: Όχι δεν θα είσαι ο James Bond

Newsroom
Οι μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας Μ16 ζητάνε κόσμο: Όχι δεν θα είσαι ο James Bond
Η φημισμένη Μ16 έβαλε αγγελία και ζητάει νεοσύλλεκτους για να συλλέγουν πληροφορίες.

Ανοίγετε την εφημερίδα στις αγγελίες (εντάξει, μην φωνάζετε, ανοίγετε το σάιτ των αγγελιών) και βλέπετε πως η περίφημη μυστική υπηρεσία Μ16 της Βρετανίας ζητάει νεοσύλλεκτους. Αρχικός ετήσιος μισθός 41.000 ευρώ (πολύ καλά), καλή σύνταξη και φυσικά οφέλη που προσφέρει μια αξιοπρεπή δουλειά, περιλαμβάνονται στο πακέτο. Όμως…

Είμαστε σίγουροι, πως πολλοί θα έχετε στο μυαλό σας να πηδάτε από ελικόπτερα και να εκτοξεύεστε από αυτοκίνητα 500 ίππων, να κρέμεστε στο κενό και να απολαμβάνετε μαρτίνι με τη συντροφιά ωραίων υπάρξεων, ωστόσο θα πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

1

«Πρόκειται για την ένταξη σε μια υποστηρικτική ομάδα που συνεργάζεται για τη συλλογή, την παροχή και τη χρήση πληροφοριών που βοηθούν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» αναφέρει η αγγελία: «Θα είστε σε θέση να συνεργαστείτε με κυβερνητικές υπηρεσίες για να προσδιορίσετε τη συλλογή πληροφοριών, όπου γι αυτό τον σκοπό θα έχετε συνεχείς επαφές και συναντήσεις ακόμα και στο εξωτερικό».

Καταλήγει δε, για να καθησυχάσει τον κόσμο, πως «στην πραγματικότητα, η δουλειά σας θα μοιάζει πολύ με οποιονδήποτε άλλο ρόλο γραφείου - και όπως κάθε άλλη δουλειά- θα έχετε κανονικά επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας».

Τονίζεται μάλιστα πως «θα σας κρατάμε προστατευμένους, προσφέροντας επίσης λαμπρή πρόοδο και υποστήριξη».

Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο θα τους βοηθήσει στην προετοιμασία τους και θα ανακαλύψουν μέσα από αυτό μια σειρά από δυνατότητες που έχουν (ή δεν έχουν) ενώ στη συνέχεια - και αυτό είναι το καλό κομμάτι- θα συμμετάσχετε σε μία από τις επιχειρησιακές ομάδες της Μ16.

2

«Θα διευρύνετε διαφορετικές πτυχές των δεξιοτήτων σας, ίσως ακόμη και να μάθετε μια ή δύο νέες γλώσσες και στην πορεία θα βρείτε επιλογές για να ειδικευτείτε στον τομέα σας αλλά και να προχωρήσετε στην ηγεσία και τη διοίκηση της ομάδας, αν αυτό σας ενδιαφέρει».

Όσο για το πιο πρακτικό κομμάτι, η αγγελία της Μ16 αναφέρει: «Δεν ψάχνουμε για ήρωες δράσης εδώ: Ψάχνουμε άτομα με ενδιαφέρον για τον κόσμο γύρω τους, που μπορούν να πάρουν πληθώρα πληροφοριών. Εν ολίγοις, θέλουμε ανθρώπους κάθε προέλευσης που φέρουν πραγματική πνευματική περιέργεια.

Ταυτόχρονα βέβαια, δεν παύετε να είστε και άνθρωποι: Χτίζετε καλές σχέσεις με τους γύρω σας, βάζετε τον εαυτό σας στη θέση τους και ψάχνετε να καταλάβετε πώς αισθάνονται.

Τελικά, οι δεξιότητες που ψάχνουμε είναι αυτές που χρησιμοποιείτε καθημερινά - και όχι μόνο στη δουλειά».