Συνταξιούχος πέθανε από κορονοϊό λίγες μέρες αφότου ο αντιεμβολιαστής «φίλος» του τον «έσωσε» από τη... θεραπεία που θα τον σκότωνε! (vid)

Newsroom
Συνταξιούχος πέθανε από κορονοϊό λίγες μέρες αφότου ο αντιεμβολιαστής «φίλος» του τον «έσωσε» από τη... θεραπεία που θα τον σκότωνε! (vid)
Απίστευτη ιστορία, με τους γιατρούς να του λένε να μην τον ακούσει, καθώς θα κινδυνέψει η ζωή του και δύο μέρες αργότερα να αφήνει την τελευταία του πνοή.

Ο Τζο ΜακΚάρον, 67 ετών, που είχε νοσήσει με κορονοϊό είχε ενθαρρυνθεί από έναν «φίλο» - ο οποίος είναι κατά του εμβολίου- να φύγει από το νοσοκομείο, καθώς η θεραπεία θα τον σκότωνε. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο 67χρονος να πεθάνει λίγες μέρες αργότερα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δύο μέρες αργότερα με μεγάλη δυσκολία να αναπνεύσει, αλλά δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σε ένα βίντεο που διαδόθηκε ευρέως στο ίντερνετ, ο Τζο φαίνεται να δυσκολεύεται να αναπνεύσει την ώρα που ο «φίλος» του, ο Ιταλός Αντόνιο Μουρέντου, λέει πως θα τον «σώσουν» από τους γιατρούς καθώς η θεραπεία θα τον σκοτώσει.

Ένας γιατρός λέει στον Τζο, που φαίνεται πως δυσκολεύεται να αναπνεύσει και κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι, πως αν φύγει από το νοσοκομείο «θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του».

«Έχετε το δικαίωμα να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό αυτό που λέει (σ.σ. ο Αντόνιο). Δεν μπορείτε να αναπνεύσετε. Θέλουμε να μείνετε εδώ να σας βοηθήσουμε».

Ο 67χρονος άφησε τελικά το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και δύο μέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ.

Η οικογένειά του εξέδωσε μια οικογενειακή δήλωση επικρίνοντας τις ενέργειες των απερίσκεπτων «φίλων» του.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό και να ζητήσουμε συγγνώμη για τις ενέργειες των λεγόμενων απερίσκεπτων «φίλων» του Τζο. Δεν βοήθησαν με κανένα τρόπο στην ανάκαμψη του Τζο. Θα ενθαρρύνουμε όλους τους ασθενείς να ακολουθήσουν τις κατάλληλες ιατρικές συμβουλές και μόνο» ανέφεραν χαρακτηριστικά.