Η διευκρίνιση για το μαξιλάρι της Σακελλαροπούλου που έγινε viral: «Είναι δώρο, γιατί τέτοια έκταση;»

Newsroom
Η διευκρίνιση για το μαξιλάρι της Σακελλαροπούλου που έγινε viral: «Είναι δώρο, γιατί τέτοια έκταση;»
H πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος Ιωάννα Παπαντωνίου έδωσε διευκρινίσεις για το δώρο που έκανε στην ΠτΔ.

Έκταση πήρε το μαξιλάρι στον καναπέ της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο είναι κεντητό και απεικονίζεται η ίδια η ΠτΔ με τη γάτα της Καλυψώ.

Το μαξιλάρι έγινε viral και πήρε έκταση στα social και μοιραία δόθηνα εξηγήσεις και διευκρινίσεις. Το μαξιλάρι λοιπόν είναι δώρο που προσφέρθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ναύπλιο από την πρόεδρο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

«Έχω μείνει κατάπληκτη από την αντίδραση που είχε στα ΜΜΕ (...) Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό το τόσο απλό γεγονός θα κατέληγε σε αντιπολιτευτικά πυρά και μάλιστα με αχαρακτήριστες από κάποιους εκφράσεις», σημειώνει η σκηνογράφος Ιωάννα Παπαντωνίου και συμπληρώνει:

«Ορισμένοι συνεργάτες του Ιδρύματος θέλησαν να της χαρίσουν κάποια δώρα μεταξύ των οποίων και ένα μαξιλαράκι, που με δική μου προτροπή δημιούργησε η Ελένη Κοϊνη, με το γνωστό εξαιρετικό της ταλέντο, χρησιμοποιώντας μεικτή τεχνική (κέντημα και patchwork).

Τα έργα της χαρακτηρίζονται πάντα από χιούμορ, όπως δείχνει και η χρήση της γνωστής φωτογραφίας της Προέδρου με τη γάτα της, με τα μολύβια που γράφουν ΠΛΙ και PFF»!

Αναλυτικά η επιστολή της Προέδρου του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος:

«Έχω μείνει κατάπληκτη από την αντίδραση που είχε στα ΜΜΕ ένα από τα δώρα που προσφέραμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν επισκέφθηκε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στο Ναύπλιο.

Ορισμένοι συνεργάτες του Ιδρύματος θέλησαν να της χαρίσουν κάποια δώρα μεταξύ των οποίων και ένα μαξιλαράκι, που με δική μου προτροπή δημιούργησε η Ελένη Κοϊνη, με το γνωστό εξαιρετικό της ταλέντο, χρησιμοποιώντας μεικτή τεχνική (κέντημα και patchwork). Τα έργα της χαρακτηρίζονται πάντα από χιούμορ, όπως δείχνει και η χρήση της γνωστής φωτογραφίας της Προέδρου με τη γάτα της, με τα μολύβια που γράφουν ΠΛΙ και PFF.

Η Πρόεδρος ενθουσιάστηκε και ζήτησε να επικοινωνήσει με τη δημιουργό για να την ευχαριστήσει προσωπικά.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό το τόσο απλό γεγονός θα κατέληγε σε αντιπολιτευτικά πυρά και μάλιστα με αχαρακτήριστες από κάποιους εκφράσεις. Είμαι σίγουρη ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν χρειάζεται τη δική μου υποστήριξη, αλλά εγώ γνώρισα μία ΚΥΡΙΑ, που με κέρδισε με την απλότητα και τη ζεστασιά της όση ώρα έμεινε με τους συνεργάτες μου κι εμένα στον κήπο του Μουσείου και θέλω να κάνω αυτή την παρέμβαση.

Ιωάννα Παπαντωνίου

Σκηνογράφος

Πρόεδρος ΠΛΙ»