Αστυνομικοί στο Κολοράντο βασάνισαν κωφό επειδή δεν κατάλαβε τις εντολές τους (vid)

Newsroom
Αστυνομικοί στο Κολοράντο βασάνισαν κωφό επειδή δεν κατάλαβε τις εντολές τους (vid)
Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά με θύμα έναν κωφό άνδρα.

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ καλά κρατεί. Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες με αστυνομικούς να βασανίζουν κωφό άνδρα. Το περιστατικό συνέβη το 2019 στο Κολοράντο και τώρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους αστυνομικούς για κακοποίηση κρατουμένου.

Ο Μπρέιντι Μιστίκ κατέθεσε μήνυση, σύμφωνα με την οποία ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και δέχτηκε ηλεκτροσόκ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ενώ στη συνέχεια φυλακίστηκε λανθασμένα για τέσσερις μήνες παρά την προσπάθεια να εξηγήσει στους αστυνομικούς ότι δεν τους καταλαβαίνει.

«Καθώς ο κ. Μιστίκ βγήκε από το αυτοκίνητό του και περνούσε από έναν σκουπιδότοπο μεταξύ του οχήματός του και του οχήματος της αστυνομίας, προς την πόρτα του πλυντηρίου, τυφλώθηκε από τα φώτα του αστυνομικού οχήματος και/ή από τους αστυνομικούς ένα φως προβολέων. Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε αν έκανε κάτι και αν η παρουσία των αστυνομικών είχε σχέση με αυτόν», αναφέρεται στη μήνυση.

Ο Μιστίκ χρησιμοποίησε τα χέρια του για να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους αστυνομικούς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ένας από τους αστυνομικούς τον έπιασε από το πουκάμισο και τον πέταξε στο έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι του στο τσιμέντο, σύμφωνα με τη μήνυση.

«Ο κατηγορούμενος Χάνινγκ έδεσε τον κ. Μιστίκ στο έδαφος στην πλάτη του, ενώ ο κ. Μίστιτ άπλωσε τα χέρια του με τις παλάμες στραμμένες προς τον κατηγορούμενο Χάνινγκ σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν προσπαθούσε να κάνει κάτι κακό ενώ αγωνιωδώς προσπαθούσε να εξηγήσει ότ δεν έκανε τίποτα για να απειλήσει τον αξιωματικό», αναφέρεται στο έγγραφο.

Από την πλευρά της αστυνομίας αναφέρεται: «Οι αξιωματικοί έδωσαν προφορικές εντολές για να επιστρέψει ο κ. Μιστίκ στο όχημά του. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο κ. Μιστίκ ήταν κωφός, αλλά αυτό το γεγονός δεν ήταν γνωστό στους αστυνομικούς κατά την αρχική συνάντηση. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έδωσαν οδηγίες στον κ. Μιστίκ να καθίσει. Κάποια στιγμή οι αξιωματικοί προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του κ. Μιστίκ τοποθετώντας τον στις χειροπέδες λόγω των ανεξήγητων ενεργειών του».