Έρχεται το τέλος του κόσμου: Έρευνα δείχνει το 2050

Newsroom
Έρχεται το τέλος του κόσμου: Έρευνα δείχνει το 2050
Η πορεία που έχει αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα οδηγεί στο Τέλος του Κόσμου το 2050.

Κλιματική αλλαγή, πυρηνικός πόλεμος, οικονομική κρίση είναι μερικά από τα προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ανάλυση που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο για την Κλιματική Αποκατάσταση, στην Αυστραλία το 2019, η πορεία την οποία έχει αυτήν τη στιγμή η ανθρωπότητα οδηγεί στο Τέλος του Κόσμου το 2050. Εκτός και αν ληθφούν δραστικά μέτρα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τον περιορισμό του ρυθμού της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έρευνα, η κλιματική αλλαγή (έντονη ξηρασία, πλημμύρες, πυρκαγιές και μεγάλες εκτάσεις ζέστης) μπορεί να αποτελέσει την αιτία για πολεμικές (πυρηνικές) συρράξεις, κάτι όμως που δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να ειπωθεί με ακρίβεια καθότι δεν είναι κάτι που παρουσιάζεται με μεγάλη συχνότητα στην ανθρώπινη ιστορία. Επίσης, θα ήταν πιο εύκολο να εμφανίζονται όλο και περισσότερες πανδημίες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ανάλυσης, ο ανθρώπινος πολιτισμός θα βρεθεί σε ένα σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Μεγάλο μέρος της Γης δεν θα είναι κατοικήσιμο, τα έθνη θα καταρρεύσουν, καθώς και η διεθνής ισορροπία.

Τέλος κόσμου

Το εφιαλτικό σενάριο καταγράφει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη «κλειδώνει» στους δύο βαθμούς Κελσίου, γεγονός το οποίο θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις, ανάμεσά τους την κατάρρευση του οικοσυστήματος, την εξαφάνιση των τροπικών δασικών εκτάσεων στον Αμαζόνιο, το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική και των κοραλλιογενών υφάλων των Ωκεανών.

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα μετακινηθούν από τις εστίες τους λόγω των ανυπόφορων συνθηκών που θα δημιουργηθούν, αγροτικές καλλιέργειες θα καταρρεύσουν, ενώ κράτη όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν τη στρατιωτική ισχύ τους για να αυξήσουν την κατοχή φυσικών πόρων.

Ο μόνος τρόπος για να μην συμβεί αυτό, θα είναι μία άμεση και παγκόσμια κινητοποίηση, ώστε να εξαλειφθούν από τις βιομηχανίες οι εκπομπές ρύπων, να μειωθεί ο άνθρακας και να τεθεί σε τροχιά η αποκατάσταση της ατμόσφαιρας. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η ανθρωπότητα έχει περίπου μια δεκαετία για να αλλάξει τα δεδομένα και να αποφύγει το σενάριο της καταστροφής.

Τέλος κόσμου