Στο Τέξας εκτελούν δολοφόνο δύο αδερφών!

Newsroom
Στο Τέξας εκτελούν δολοφόνο δύο αδερφών!
Ο Ρικ Ρόαντς που σκότωσε δύο αδέρφια θα εκτελεστεί το βράδυ στο Τέξας.

Η αμερικανική πολιτεία του Τέξας αναμένεται να προχωρήσει σήμερα στην εκτέλεση ενός θανατοποινίτη, ο οποίος, πριν από τριάντα χρόνια, σκότωσε δύο αδέλφια στο σπίτι τους.

Εκτός κι αν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εκδώσει μια απόφαση αναστολής της ποινής την τελευταία στιγμή, στον Ρικ Ρόαντς, 57 ετών, θα χορηγηθεί μια θανατηφόρος ένεση το βράδυ τοπική ώρα, στο σωφρονιστικό κατάστημα του Χάντσβιλ.

Διαρρήκτης καθ’ υποτροπή, ο Ρόαντς είχε ήδη εκτίσει ποινές φυλάκισης όταν στις 13 Σεπτεμβρίου του 1991, έχοντας μόλις αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, εισέβαλε στην κατοικία του Τσαρλς Άλεν, στην οποία φιλοξενούσε επίσης τον αδελφό του Μπράντλεϊ, στα περίχωρα του Χιούστον.
Σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές, δολοφόνησε τα δύο αδέλφια, ενώ κοιμόντουσαν, προτού κλέψει χρήματα.

Συνελήφθη έναν μήνα αργότερα, κατά τη διάρκεια διάρρηξης ενός σχολείου. Ενώ κρατείτο, ομολόγησε τη διπλή δολοφονία, υποστηρίζοντας πως αντέδρασε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τον Τσαρλς Άλεν, η οποία είχε μάλιστα ξεκινήσει έξω από το σπίτι. Το 1992 καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, έπειτα από μια δίκη στην κομητεία Χάρις.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ενημέρωσης για τη Θανατική Καταδίκη, αυτή η κομητεία έχει προχωρήσει σε 129 εκτελέσεις από τη δεκαετία του 1970, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική κομητεία.

Οι δικηγόροι του επιχείρησαν να εμποδίσουν το όνομά του να προστεθεί σε αυτή τη μακάβρια λίστα, αμφισβητώντας τη σύνθεση του σώματος των ενόρκων που τον καταδίκασε.

Ο Ρικ Ρόαντς είναι λευκός και τα θύματά του ήταν λευκά, ωστόσο οι δικηγόροι του προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι εισαγγελείς απέκλεισαν τους μαύρους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δίκης του, κάτι που απαγορεύεται και καθιστά άκυρη την ποινή.

Για να το καταφέρουν, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα αντίγραφα των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν οι πιθανοί ένορκοι, πριν από τριάντα χρόνια. Έχασαν τη δίκη σε πρώτο βαθμό και στο εφετείο και κατέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Απόψε το βράδυ, το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφανθεί εάν αποδέχεται να αναστείλει την εκτέλεση για να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης. Εάν η απόφαση είναι αρνητική, ο Ρόαντς θα είναι ο έκτος καταδικασθείς σε θάνατο που θα εκτελεστεί από τις αρχές του έτους στις ΗΠΑ.