Μακρόν: «Ιστορία αγάπης η σχέση Ελλάδας-Γαλλίας»

Newsroom
Μακρόν: «Ιστορία αγάπης η σχέση Ελλάδας-Γαλλίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε με νόημα «πάμε να δειπνήσουμε, πάμε να μιλήσουμε για τα μεγάλα και τα σοβαρά», εννοώντας φυσικά την αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασαν την έκθεση στον Λούβρο Paris - Athènes, Naissance de la Grèce moderne 1675 ‐ 1919 δηλαδή Παρίσι - Αθήνα, η Γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675 - 1919). Μία έκθεση που έγινε για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, Μαρέβα, υποδέχθηκαν στο Λούβρο ο Γάλλος πρόεδρος και η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ.

«Το νέο κεφάλαιο σχέσης Γαλλίας-Ελλάδας ίσως έχει σχέση με τη συνεργασία, για την οποία και εγώ και ο Μακρόν μαχόμαστε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας με νόημα πως «τώρα πάμε να δειπνήσουμε, πάμε να μιλήσουμε για τα μεγάλα και τα σοβαρά», εννοώντας φυσικά την αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η σχέση Ελλάδας και Γαλλίας είναι «μια ιστορία αγάπης».

Στα εγκαίνια της έκθεσης, το "παρών" έδωσαν η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Photo Credits: Associated Press