Η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη εξηγεί γιατί δεν έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό (vid)

Newsroom
Η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη εξηγεί γιατί δεν έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό (vid)
Λόγοι υγείας έκαναν δισταστικό τον Βασίλη Λεβέντη για το εμβόλιο του κορονοϊού, λέγοντας «ας περιμένω λίγο ακόμα».

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Βασίλης Λεβέντης στη ΜΕΘ κτυπημένος από κορονοϊό και όπως αποκαλύφθηκε δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Δεν ήταν αντίθετος, ίσα-ίσα υπέρ, ωστόσο κάποια θέματα υγείας τον έκαναν διστακτικό.

Αυτό εξήγησε και η σύζυγός του μιλώντας στον Alpha:

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο. Είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών που του έλεγαν οι νεφρολόγοι ότι πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγειάκια στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις και ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί να κάνει το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς στην οικογένεια είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου που είναι 13 ετών. Πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη. Έχει πολλές ευαισθησίες».

Πρόσθεσε στη συνέχεια: «Όλοι του λέγαμε να κάνει το εμβόλιο. Μου είπε «ας περιμένω λίγο ακόμα». Είμαι πολύ διακριτικός άνθρωπος, δεν είμαι καταπιεστική και σέβομαι την προσωπικότητα του άλλου, δεν επιβάλλομαι. Χωρίσαμε με ένα ψέμα τελευταίο: «Φύγε Βασίλη εσύ με το ασθενοφόρο κι εγώ θα ακολουθήσω με το αυτοκίνητο. Για να του δώσω δύναμη. Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Προσπαθώ. Προσεύχομαι».

Εν συνεχεία, η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη σημείωσε: «Ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου. Πήγε στον Ευαγγελισμό και έκανε τεστ. Βγήκε θετικό. Του είπαν να πάει στον Ευαγγελισμό, αλλά εκείνος προτίμησε να κάνει τη νοσηλεία στο σπίτι με καθοδήγηση των γιατρών. Ο πυρετός ανέβαινε 37, 38. Ήταν με αντιπυρετικό. Πήραμε όλη την αγωγή που έπρεπε να πάρει για την covid, είχε πάρει και οξυγόνο για βοήθεια αν χρειαστεί. Με το οξύμετρο στο χέρι. Όλη τη διαδικασία όπως θα έπρεπε για νοσηλεία στο σπίτι. Το Σάββατο το πρωί έκανε 39 πυρετό. Όταν εγώ είδα το 39 είπα «Βασίλη φεύγεις για το νοσοκομείο». Και έτσι πήγε το Σάββατο στο νοσοκομείο. Ήταν η 9η μέρα».