Ξέρουμε γιατί το Koralli Billiard Club θα γίνει το νέο σου στέκι

Newsroom
Ξέρουμε γιατί το Koralli Billiard Club θα γίνει το νέο σου στέκι
Επισκεφτήκαμε ένα από τα πιο ιστορικά μαγαζιά με μπιλιάρδα στην Ελλάδα.

Το μπιλιάρδο εδώ και χρόνια δεν αποτελεί παιχνίδι που παίζεται σε κακόφημα υπόγεια σαν αυτά που παρουσιάζονται στις ταινίες των ‘80s με τον Ψάλτη και τον Γαρδέλη. Που από την κάπνα των τσιγάρων και τον κακό φωτισμό οι πιθανότητες να έσκιζες την τσόχα ήταν πιο πολλές από το να πετύχαινες την μπάλα. Το μπιλιάρδο είναι πλέον άθλημα, αφού εντάσσεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και τραπέζια του φιλοξενούνται σε φωτεινές αίθουσες, όπου γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών παράλληλα με μερικές στεκιές μπορούν να πιουν το ποτό τους και να απολαύσουν το σνακ τους.

......

Επισκεφτήκαμε πρόσφατα το Koralli Billiard Club, έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους με μπιλιάρδα στην Ελλάδα και συζητήσαμε με τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Πρασσά, για το παρελθόν του μαγαζιού, τους celebrities που έχουν παίξει στα τραπέζια του και το μπιλιάρδο σήμερα. «Το Koralli Billiard Club είναι οικογενειακή επιχείρηση. Πρωτοδημιουργήθηκε το 1980 από τον πατέρα μου στο Χαλάνδρι και μετακόμισε στο Κοντόπευκο (Δερβενακίων 56, Αγία Παρασκευή) το 1991. Εδώ, το κατάστημα είναι ιδιόκτητο και φτάνει συνολικά τα 600τ.μ. Διαθέτει τραπέζια για αμερικάνικο, γαλλικό και snooker. Σήμερα την επιχείρηση τρέχουμε εγώ και ο αδερφός μου και λογικά στο μέλλον θα την αναλάβει ο γιος μου, ο οποίος είναι και πολύ καλός παίκτης στο γαλλικό μπιλιάρδο».

......

Στην είσοδο του Koralli Billiard Club υπάρχει το cafe της επιχείρησης όπου μπορείς να απολαύσεις τους αγώνες της αγαπημένης σου ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ το κυρίως κτίριο έχει δύο ορόφους με μπιλιάρδα και έναν με τραπέζια του πινγκ πονγκ.

......

....

Στον ενιαίο χώρο του ισογείου βρίσκεται το bar, τα τραπέζια του γαλλικού μπιλιάρδου πάνω από τα οποία υπάρχουν ηλεκτρονικοί πίνακες, όπου οι παίκτες μπορούν να σημειώνουν το σκορ τους και ένα τραπέζι snooker, που ξεχωρίζει αφού είναι περίπου διπλάσιο από τα υπόλοιπα. Όπως με πληροφορεί ο Γιάννης, το Koralli Billiard Club είναι το ένα από τα δύο μόλις μέρη στην Ελλάδα που μπορεί να παίξει κάποιος snooker. «Χτυπάει μια μέρα το τηλέφωνο, το σηκώνει η κοπέλα που εργάζεται στο μαγαζί και της λέει ο άνθρωπος από την άλλη άκρη της γραμμής ‘παίρνουμε από Θεσσαλονίκη και θα θέλαμε να κλείσουμε το τραπέζι του snooker από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ του Σαββάτου’. Οπότε με πλησιάζει η κοπέλα και μου λέει ‘μάλλον πλάκα μας κάνουν, έλα να μιλήσεις εσύ’. Τελικά μιλάω με τον άνθρωπο και του κλείνω το τραπέζι για δώδεκα ώρες. Ήρθε με έναν φίλο του με μια πτήση της Ryanair των 9 ευρώ και έφυγαν το βράδυ της ίδιας μέρας με μια αντίστοιχη πτήση. Στο ενδιάμεσο έπαιξαν περίπου δώδεκα ώρες snooker, ήπιαν, έφαγαν και διασκέδασαν. Τους περιμένουμε ξανά».

....
Ο δεύτερος όροφος με τα τραπέζια για αμερικάνικο

Όσον αφορά το γαλλικό μπιλιάρδο, το Koralli Billiard Club διαθέτει δικό του σύλλογο, ο οποίος συμμετέχει με τρεις ομάδες σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Μέλος μιας από τις ομάδες είναι ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Ηλίας Ατματζίδης. Η παρουσία ποδοσφαιριστών και άλλων διασημοτήτων είναι πολύ συνηθισμένη στον συγκεκριμένο χώρο, αφού όπως με πληροφορεί ο Γιάννης: «Τρεις μέρες πριν το Άγιαξ-Παναθηναϊκος το 1996 είχε έρθει όλη η ομάδα του Παναθηναϊκού εδώ. Έπαιξαν μπιλιάρδο και έδωσαν συνεντεύξεις. Από τότε έρχονταν συχνά παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Έχουν περάσει από εδώ όλοι οι παίκτες τους Παναθηναϊκού, ο Τσαλουχίδης με τον Κρις Καλατζή από τους ερυθρόλευκους. Ο Μήνου, ο Κασάπης και ο Ντέμης από την ΑΕΚ. Επίσης, στο χώρο μας έχουν γυριστεί πολλές διαφημίσεις και σκηνές από σειρές και ταινίες».

Στον επάνω όροφο υπάρχουν τα τραπέζια αμερικάνικου μπιλιάρδου, του οποίου οι κανόνες είναι πιο εύκολοι για αυτό και είναι πιο δημοφιλές. «Οι χρυσές χρονιές του μπιλιάρδου ήταν από το 1980 ως το 1995, ωστόσο εδώ και πέντε περίπου χρόνια, όπου οι αίθουσες έχουν βελτιωθεί αισθητά ο κόσμος έχει επιστρέψει στα τραπέζια», μας λέει ο Γιάννης, ο οποίος έχει ανακαινίσει πρόσφατα το κατάστημά του, του οποίου κάμποσα τραπέζια είναι γεμάτα παρ΄όλο που το επισκεφτήκαμε μεσημέρι καθημερινής.

......

Το Koralli Billiard Club απέχει περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια από την Μεσογείων και άλλα τόσα περίπου από το Μετρό Χαλανδρίου. Είναι ένας χώρος στον οποίο μπορείς να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, να πιεις τον καφέ ή το ποτό σου και να απολαύσεις μερικές παρτίδες μπιλιάρδου. Φεύγοντας από το κατάστημα υποσχεθήκαμε στον Γιάννη και στους εαυτούς μας πως θα το επισκεφτούμε ξανά για να χαλαρώσουμε από κάποια δύσκολη μέρα στο γραφείο.

Το Koralli Billiard Club είναι ανοιχτό κάθε μέρα 08:30-00:00
Διεύθυνση: Δερβενακίων 56, Αγία Παρασκευή, Τηλ: 2106012838, Facebook

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος