Συνάντηση Μητσοτάκη με Ελπιδοφόρο: «Το θέμα είναι λήξαν», είπε κυβερνητική πηγή (vid)

Newsroom
Συνάντηση Μητσοτάκη με Ελπιδοφόρο: «Το θέμα είναι λήξαν», είπε κυβερνητική πηγή (vid)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη. 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά. Μάλιστα, όπως αναφέρει ανώτατη κυβερνητική πηγή: «Το θέμα είναι λήξαν».

Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της» αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που είχε δείξει η ελληνική κυβέρνηση για την παρουσία του αρχιεπισκόπου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».

Σημειώνεται ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ οι δίαυλοι των δύο πλευρών ήταν ακόμη ανοιχτοί και βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ένα παρασκηνιακό μπρα ντε φερ, ώστε να βρεθούν ο τρόπος και ένας «ουδέτερος» τόπος για τη συνάντηση. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε ουσιαστικά τη συνάντηση λέγοντας «νομίζω θα υπάρξει συνάντηση».

Είχε προηγηθεί η «συγγνώμη» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε τη λύπη του για την οδύνη που προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».