Σχέδια για γιγάντιο θέρετρο σε σχήμα φεγγαριού στο Λας Βέγκας (pics & vids)

Newsroom
Σχέδια για γιγάντιο θέρετρο σε σχήμα φεγγαριού στο Λας Βέγκας (pics & vids)
Ένα εντυπωσιακό θέρετρο σε σχήμα φεγγαριού είναι στα σχέδια να κατασκευαστεί αρχικά στο Λας Βέγκας και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις του κόσμου.

Στα σκαριά βρίσκονται τα σχέδια για την κατασκευή ενός κτιρίου που θα αλλάξει τα αρχιτεκτονικά δεδομένα. Πρόκειται για ένα τεράστιο τουριστικό θέρετρο, σε σχήμα φεγγαριού, το οποίο σύμφωνα με τα σχέδια θα κοσμεί το Λας Βέγκας.

Το αντίγραφο του φεγγαριού θα έχει ύψος 224 μέτρων και θα τοποθετηθεί πάνω στο κέντρο του Λας Βέγκας. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες εικόνες από τα σχέδια που είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Εφόσον εγκριθεί το έργο, θα ονομάζεται «Σελήνη», θα είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στο Λας Βέγκας και θα πρόκειται για την μεγαλύτερη σφαίρα στον κόσμο. Η «Σελήνη» θα διαθέτει 4.000 δωμάτια ξενοδοχείων, καζίνο, σπα και καφετέριες. Εκτός από αυτά θα υπάρχει και ένα αξιοθέατο αστεριών, μια «σεληνιακή αποικία» όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με ένα ειδικό λεωφορείο στο φεγγάρι.

Το εντυπωσιακό θέρετρο θα διαθέτει επίσης μια αίθουσα εκδηλώσεων για 5.000 άτομα, θέατρο για μεγάλες συναυλίες, ένα πιάνο μπαρ, συνεδριακό κέντρο, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και πολλά καταστήματα.

Σε ότι αφορά τη «σεληνιακή αποικία», οι επισκέπτες θα επιβιβάζονται σε ένα λεωφορείο που θα ταξιδεύει στο θέρετρο σαν τρενάκι. Θα ταξιδεύουν στο πάνω μέρος της σφαίρας και για 90 λεπτά θα βρίσκονται σε έναν χώρο 10 στρεμμάτων που θα μοιάζει με το φεγγάρι και θα έχει κρατήρες. Το πλάνο είναι να μιμηθεί τις σεληνιακές αποικίες που βρίσκονται στους σχεδιασμούς της NASA και της ESA. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 493 δολάρια ανά άτομο κάτι που θα βοηθήσει στην ανάκτηση των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου το έργο.

«Χωρίς αμφιβολία, όταν οι επισκέπτες βγουν στην σεληνιακή επιφάνεια, για πρώτη φορά στη ζωή τους θα πιστεύουν ότι βρίσκονται στη Σελήνη», ανέφερε ο ιδρυτής του Moon World Resorts. «Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί μια αυθεντική αναπαραγωγή μεγάλης κλίμακας της Σελήνης και του πλανήτη Γη, ενσωματώνοντας τη μεγαλύτερη σφαίρα του κόσμου», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Οι επισκέπτες στο «Moon» θα απολαύσουν ένα θεαματικό άγγιγμα από πρώτο χέρι και θα νιώσουν μια προεπισκόπηση του πώς ακριβώς θα είναι η ζωή για το επόμενο κατοικήσιμο ουράνιο σώμα των ανθρώπων».

Αρκετοί θεωρούν ότι με αυτό το εγχείρημα η αναπτυσσόμενη βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού θα εκτοξευτεί, ωστόσο θεωρούν ότι η τιμή εισόδου θα είναι απαγορευτική. Οι δημιουργοί του έργου στοχεύουν να συνεργαστούν με παγκόσμιες εταιρείες για την χρηματοδότηση και την ανάπτυξή του. Πέραν από το Λας Βέγκας, ο στόχος είναι το έργο να κατασκευαστεί σε τέσσερα ακόμα μέρη, στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Moon Flythrough from Marca Studio on Vimeo.