Samsung Odyssey G9 Gaming Monitor: Αλλάζει τα δεδομένα (και) στο gaming

Παύλος Παπαπαύλου
Samsung Odyssey G9 Gaming Monitor: Αλλάζει τα δεδομένα (και) στο gaming
Η ξεχωριστή οθόνη της κορεατικής εταιρείας θα σας βάλει σε έναν άλλο κόσμο.

Για χρόνια, η αγορά των curved (κυρτών) οθονών έχει δει πολλά μοντέλα να βγαίνουν στα ράφια των καταστημάτων, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων οι υποσχέσεις δεν τηρούνταν. Ναι μεν υπήρχε αυτή η διαφορετική αίσθηση λόγω των διαφορετικών panels, αλλά επί της ουσίας αυτό το «αγκάλιασμα» του χρήστη δεν γινόταν ποτέ πραγματικότητα.

Με αυτό στο μυαλό και με τις σύγχρονες ανάγκες απεικόνισης να είναι ολοένα και πιο σύνθετες, η Samsung έριξε στην αγορά το Odyssey G9 Gaming Monitor. Με το που ανοίξει κάποιος το κουτί αγοράς του καταλαβαίνει πραγματικά ότι έχει να κάνει με κάτι το ξεχωριστό. Η μεγάλη διαγώνιος των 49 ιντσών μπορεί να καλύψει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος ενός σύγχρονου γραφείου, ενώ μπορεί με ευκολία να αντικαταστήσει τη χρήση δύο οθονών, χάρη στην τεράστια επιφάνεια που προσφέρει για δουλειά και gaming.

Η τεχνολογία 1000R προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερο ρεαλισμό, ενώ η οθόνη QLED με ανάλυση DQHD (5120x1440 pixels) θα σας δείξει κάθε λεπτομέρεια στην εικόνα. Εξωτερικά, δε, το λευκό χρώμα στο πίσω μέρος κερδίζει τις εντυπώσεις, καλύπτει με ειδικό καπάκι όλα τα καλώδια που θα συνδέσετε, ενώ έχει και ένα τμήμα που φωτίζεται για να κάνετε το χώρο σας ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Είναι αλήθεια πως στο PC χρειαζόμαστε μια οθόνη και για τα της δουλειάς και για τα του gaming και το Odyssey G9 Gaming Monitor τα καταφέρνει περίφημα και στις δύο συνθήκες. Λόγω του input lag των 2ms αποδίδει εξαιρετικά και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια, όπου και το παραμικρό χρονικό διάστημα παίζει σημαντικό ρόλο.

Είναι δε συμβατό με G-Sync για να διατηρεί την GPU και το panel συγχρονισμένα και να μειώνει το φαινόμενο του «τρεμοπαίγματος». Αν τώρα, θέλετε να κάνετε παραπάνω από μία δουλειές, η τεράστια επιφάνεια των 49 ιντσών προσφέρει λειτουργίες picture in picture.