Βίντεο ντοκουμέντο από «μαϊμού» εμβολιασμό για το πιστοποιητικό: Τρύπησε το... βαμβάκι (vid)

Newsroom
Βίντεο ντοκουμέντο από «μαϊμού» εμβολιασμό για το πιστοποιητικό: Τρύπησε το... βαμβάκι (vid)
Πέταξε τη δόση εμβολίου, αλλά τη βρήκαν και ειδοποίησαν την αστυνομία και μετά… χειροπέδες.

Φάμπρικα ολόκληρη έχει στηθεί, όπως αποδεικνύεται γύρω από τους «μαϊμού» εμβολιασμούς για την χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών. Στη νέα υπόθεση που αφορά αυτή τη φορά το Κέντρο Υγείας του ΙΚΑ στη Λ. Αλεξάνδρας, εμπλέκονται τρεις γυναίκες, οι οποίες ήδη βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για μια νοσηλεύτρια, μια γραμματέα και μία πλαστική χειρουργό.

Όπως ανέφεραν από την αστυνομία, η γιατρός είχε φίλη τη νοσηλεύτρια και τη ρώτησε αν μπορεί να λάβει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά χωρίς να κάνει το εμβόλιο, το οποίο για τους υγειονομικούς είναι υποχρεωτικό.

Η νοσηλεύτρια, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο πιστευτή η απάτη, πέταξε τη δόση του εμβολίου, ωστόσο κάποιος τη βρήκε και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο «μαϊμού» εμβολιασμός υπάρχει και σε βίντεο που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και πρόβαλε το Live News του Mega.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε για το περιστατικό:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».