Πατέρας δεν έδινε χρήματα για την διατροφή του γιου του, αλλά είχε 400€ για ερωτικά βοηθήματα

Newsroom
Πατέρας δεν έδινε χρήματα για την διατροφή του γιου του, αλλά είχε 400€ για ερωτικά βοηθήματα
Εξηγήσεις στο δικαστήριο κλήθηκε να δώσει ένας πατέρας που είχε αφήσει πίσω τις πληρωμές διατροφής του παιδιού, την ώρα που όπως αποδείχθηκε ξόδευε τα χρήματά του αλλού.

Αντιμέτωπος με δικαστήριο οικογενειακού δικαίου βρέθηκε ένας πατέρας, ο οποίος είπε ψέματα για τα οικονομικά του, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που είχε αφήσει πίσω την διατροφή του γιου του.

Ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι δυσκολευόταν να πληρώνει καθώς ζούσε μόνο με την εβδομαδιαία πληρωμή κοινωνικής πρόνοιας, ύψους 203 ευρώ. Ωστόσο, ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τη μητέρα του παιδιού του παρουσίασε αποδείξεις που έδειχναν ότι ξοδεύει πάνω από 400€ για την αγορά ερωτικών βοηθημάτων από το διαδίκτυο, μεταξύ του διαστήματος Μαρτίου-Ιουλίου.

«Έχετε μεγάλο θράσος που έρχεστε εδώ και περίμενε να πιστέψω αυτό που λέτε. Δεν πιστεύω λέξη. Δεν θα ξοδεύατε πάνω από τα μισά χρήματά σας για την αγορά ερωτικού βοηθήματος αν είχατε έσοδα μόνο 203 ευρώ την εβδομάδα», είπε ο δικαστής στον πατέρα, ο οποίος απάντησε: «Ήταν λάθος μου».

Ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι οι δαπάνες αυτές ήταν απερίσκεπτες και στην πραγματικότητα ήταν πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Αυτό φυσικά δεν έπεισε τον δικαστή που έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο πατέρας είναι εξαιρετικά ευκατάστατος, καθώς μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτης δύο σπιτιών, ενώ στο παρελθόν είχε επιχειρήσεις.

Έτσι ο δικαστής έβγαλε την απόφαση, ο συγκεκριμένος πατέρας να πληρώνει διπλάσια διατροφή, δηλαδή από 40 ευρώ την εβδομάδα σε 80 ευρώ και να δώσει και όλο το καθυστερούμενο ποσό από τις 7 Οκτωβρίου.