Το «ποτάμι της κόλασης»: Συγκλονιστικό βίντεο με τη λάβα να βράζει σε πισίνα (pic & vid)

Newsroom
Το «ποτάμι της κόλασης»: Συγκλονιστικό βίντεο με τη λάβα να βράζει σε πισίνα (pic & vid)
Η ασταμάτητη δύναμη από το ηφαίστειο La Cumbre Vieja «καταπίνει» πισίνες και σπίτια στο Ελ Πάσο, τρέχοντας με ταχύτητα 700 μέτρων, την ώρα που η θερμοκρασία φτάνει πάνω από 1.000 βαθμούς Κελσίου.

Συγκλονίζουν τα βίντεο από τη Λα Πάλμα που δείχνουν την πορεία της λάβας που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι θερμοκρασίες είναι τόσο υψηλές που το πύρινο ποτάμι «αγκαλιάζει» πισίνες και πέφτει η λάβα μέσα στο νερό με αποτέλεσμα αυτό να βράζει.

Η ασταμάτητη δύναμη από το ηφαίστειο La Cumbre Vieja «καταπίνει» πισίνες και σπίτια στο Ελ Πάσο, τρέχοντας με ταχύτητα 700 μέτρων, την ώρα που η θερμοκρασία φτάνει πάνω από 1.000 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας των Κανάριων Νήσων.

Τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καταστραφεί και 6.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους μετά την έκρηξη της Κυριακής, ενώ νέα «ποτάμια» λάβας ξεχύθηκαν αργά τη Δευτέρα, αφού άνοιξε ένας νέος αγωγός του ηφαιστείου.

2

Η λάβα έχει ήδη αποδεκατίσει φυτείες μπανάνας, ένα σχολείο και εκατοντάδες σπίτια στο Ελ Πάσο, καθώς κατευθύνεται προς τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι όταν φτάσει στη θάλασσα, θα δημιουργήσει «εκρήξεις» και σύννεφα τοξικών αερίων προκαλώντας περαιτέρω ζημιά στην υγεία και τα σπίτια των ντόπιων.

Ο όξινος καπνός θα μπορούσε να μειώσει δραστικά την ορατότητα στη θάλασσα, αναγκάζοντας το κλείσιμο της ναυτιλιακής περιοχής στα δυτικά του νησιού.