Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Πλεύρης, κίνδυνος για lockdown

Newsroom
Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Πλεύρης, κίνδυνος για lockdown
Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως αύριο Γκάγκα και Πλεύρης. Γιατί η συμπρωτεύουσα «φλερτάρει» με το κόκκινο και το μίνι lockdown.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα αναμένεται να μεταβούν αύριο Τετάρτη (22/9) στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχουν σύσκεψη με 14 δημάρχους.

Στην συμπρωτεύουσα είναι ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και των εισαγωγών ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και αυτό είναι το θέμα που θα συζητηθεί στην σύσκεψη.

Αναμένεται να εξεταστεί η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, καθώς πολλές περιοχές είναι πλέον στο κόκκινο.

Οι περισσότεροι δείκτες είναι σχετικά ανεβασμένοι, καθώς η συμπρωτεύουσα σημειώνει κατά μέσο όρο 275 κρούσματα ανά ημέρα, ενώ από την αύξηση αυτή έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να μην υπάρξει για ακόμη μία φορά διασπορά του ιού.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, αν και για την ώρα δεν υπάρχουν σκέψεις για επιβολή μίνι lockdown σε κάποια άλλη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, ωστόσο η αύξηση του ιικού φορτίου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση και τους λοιμοξιολόγους.