Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Νέα Μάκρη: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες (pics & vids)

Newsroom
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Νέα Μάκρη: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες (pics & vids)
Συναγερμός έχει σημάνει σε πυροσβεστική και κατοίκους στη Νέα Μάκρη, καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά η οποία «αγγίζει» σπίτια.

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (20/9) στη Νέα Μάκρη, σε υπαίθριο χώρο με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ανατολή στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον Άγιο Εφραίμ, σε μικρή απόσταση από τα σπίτια.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο εστίες και στην περιοχή σπεύδουν συνεχώς δυνάμεις της πυροσβεστικής. Έχει ζητηθεί από τον κόσμο να εκκενώσει προς Μαραθώνα. Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι.

Από την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις μεταξύ των οποίων ένα πεζοπόρο τμήμα και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών.

1

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι είναι κοντά σε σπίτια γι αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης ενώ η άλλη πυρκαγιά κατευθύνεται προς την θάλασσα χωρίς να απειλεί κάτι άμεσα, μέχρι στιγμής,