Τσίπρας: «Πέρα από τον Ντάλτον το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε και με τον Ραν ταν Πλαν» (vids)

Newsroom
Τσίπρας: «Πέρα από τον Ντάλτον το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε και με τον Ραν ταν Πλαν» (vids)
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το Δαμάσι και τις κάμερες που δεν έστριψαν να δείξουν τους σεισμόπληκτους στα κοντέινερ και έκανε παραλληλισμούς με τον «Ντάλτον» και τον «Ραν ταν Πλαν».

Με ατάκες περί «Φαρ Ουέστ», «Ντάλτον», αλλά και «Ραν τα Πλαν» έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προφανώς χαρακτήρισε «Ραν ταν Πλαν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν ο Ραν ταν Πλαν ήταν ο όχι και τόσο ευφυιής σκύλος που ακολουθούσε τον Λούκι Λουκ στο Φαρ Ουέστ (Άγρια Δύση), ο οποίος κυνηγούσε τους δραπέτες Ντάλτον.

Αφορμή για όλο αυτό στάθηκε η ερώτηση του διευθυντή της «larissanet» Χρήστου Μπεχλιβάνου, αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δαμάσι για τα εγκαίνια του σχολείου που έχτισε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στη θέση του παλιού που γκρεμίστηκε από το σεισμό. Όπως τονίστηκε, την ίδια ώρα υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις πολλών σεισμόπληκτων που κοιμούνται ακόμη σε κοντέινερ.

«Αν έχεις καλούς επικοινωνιολόγους»

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Εγώ θέλω να ρωτήσω σε ποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πήγαινε Πρωθυπουργός να εγκαινιάσει ένα σχολείο με όλα τα ΜΜΕ παρόντα, στις πλάτες των κάμεραμαν θα υπήρχαν κοντέινερς όπου ζουν εδώ και 1 χρόνο πολίτες που τα σπίτια τους δεν έχουν αποκατασταθεί και δεν θα υπήρχε ούτε ένα δίκτυο να γυρίσει την κάμερα και να δείξει και από την άλλη μεριά…. Να μην δείξει μόνο το σχολείο που έγινε… Ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ο χρόνος απόδοσης των αποζημιώσεων έσπασε όλα τα ρεκόρ στην περίπτωση του Δαμασίου. Μόλις τον Αύγουστο οι άνθρωποι πήραν τις βασικές αποζημιώσεις, τις οποίες είχαν υποσχεθεί και προβλέπει ο νόμος…

Κάπου η επικοινωνία έχει και τα όριά της… Εντάξει εγώ καταλαβαίνω πως αν έχεις καλούς επικοινωνιολόγους μπορείς να μετατρέψεις και τα Φάρσαλα σε Φαρ Ουεστ, αλλά πέρα από τον “Ντάλτον” το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε και με τον “Ραν ταν Πλαν”…

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι για εμάς το πρόβλημα δεν είναι ότι δόθηκε σε έναν ιδιώτη – θα μπορούσε να γίνει αυτό – αν και θεωρώ ζήτημα αξιοπιστίας για την Πολιτεία να έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει μέσα σε ένα χρόνο ένα σχολείο. Αλλά δεν ήταν εκεί το θέμα… Το θέμα για εμένα ήταν αυτό που σας είπα… Αυτή η μεγάλη αντίφαση σε σχέση με τους ανθρώπους εκεί που ήταν παραμελημένοι από την Κυβέρνηση 1 χρόνο και βεβαίως σε σχέση με το γεγονός ότι αυτή η μεγάλη αντίφαση δεν αναδείχθηκε.

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο μέσος πολίτης όπου η επικοινωνία και τα θαύματά της σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα είναι αρκετά για να καλύψουν αυτήν την μεγάλη αντίφαση για αυτή τη μεγάλη απόσταση».

Ο «Ντάλτον» στο Δαμάσι

Θυμίζουμε πως στο Δαμάσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με έναν κτηνοτρόφο, με το προσωνύμιο «Ντάλτον».

Του είχε πει μάλιστα: «Αρχηγέ μου, 83 χρονών είμαι. Το 38 γεννήθηκα και το 38 φτιάχτηκε το σχολείο», με τον Πρωθυπουργό να τον προτρέπει να πάει να δει τις καινούργιες εγκαταστάσεις και να τον ενημερώνει πως από την 1η Οκτωβρίου έχει χαμηλότερο ΦΠΑ στις ζωοτροφές, λέγοντας του όμως πως «αν και τρώνε εδώ μια χαρά τα γελάδια».

«Είσαι ήρωας, ο Θανάσης ο Λέτσος είμαι. Ο Ντάλτον είμαι. Είχα πάει και στην Αμερική», του απάντησε ο κτηνοτρόφος.