Η υποδοχή του Μητσοτάκη στους 8 ηγέτες χωρών της Νότιας Ευρώπης για το EUMED 9 (pics)

Newsroom
Η υποδοχή του Μητσοτάκη στους 8 ηγέτες χωρών της Νότιας Ευρώπης για το EUMED 9 (pics)
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε είχε τετ α τετ με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Τους ηγέτες των οκτώ χωρών της Νότιας Ευρώπης υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», καθώς και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου των EUMED 9.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε είχε τετ α τετ με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής, θέμα της οποίας θα είναι η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στη Μεσόγειο.

1

Οι ηγέτες που λαμβάνουν μέρος

Στη Σύνοδο των EUMED 9 συμμετέχουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνετς Γιάνζα και της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Απουσιάζει ο πρωθυπουργός Πορτογαλίας καθώς στη χώρα διεξάγονται δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ωστόσο στη Σύνοδο θα παραστεί ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

3

Η κλιματική αλλαγή δεν θα είναι το μόνο θέμα που θα συζητηθεί, καθώς στο τραπέζι θα πέσει και η τουρκική επιθετικότητα.

Να τονιστεί πως για πρώτη φορά συμμετέχουν στις εργασίες η Κροατία και η Σλοβενία.

1

Το πρόγραμμα της Συνόδου

  • Στις 17:00 άρχισε η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9.
  • Στις 19:40 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.
  • Στις 20:30 οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο EUMED 9 θα παρακαθίσουν σε δείπνο.3