Έστειλαν αστυνομικούς στους Παραολυμπιακούς και εκείνοι μέθυσαν, τσακώθηκαν και πήγαν σε οίκους ανοχής

Newsroom
Έστειλαν αστυνομικούς στους Παραολυμπιακούς και εκείνοι μέθυσαν, τσακώθηκαν και πήγαν σε οίκους ανοχής
Αστυνομικοί στάλθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες για να παρέχουν ασφάλεια, αλλά αυτοί έκαναν το ακριβώς αντίθετο.

Μαντάρα τα έκαναν αστυνομικοί που στάλθηκαν στο Τόκιο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα αστυνομικοί από την περιοχή Γιαμανάσι βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας προκειμένου να παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την διάρκεια των αγώνων.

Αντ' αυτού πάντως, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές, περίπου 40 αστυνομικοί έκαναν το ακριβώς αντίθετο. Ήπιαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, μέθυσαν, έμπλεξαν σε καβγάδες με πολίτες και επισκέφθηκαν οίκους ανοχής.

Μάλιστα, δεν τήρησαν τους εσωτερικούς κανονισμούς της αστυνομίας της Γιαμανάσι που απαγόρευαν στους αξιωματικούς να πίνουν κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Τόκιο.

Τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου, αστυνομικοί αγόρασαν ποτά και στη συνέχεια έμπλεξαν σε καβγάδες με πολίτες κοντά σε ένα σταθμό της πρωτεύουσας. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία για τον καβγά των αστυνομικών με τους πολίτες! Πάντως, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Κάποιες άλλες πηγές ανέφεραν ότι μερικοί αστυνομικοί επισκέφθηκαν οίκο ανοχής.

Η αστυνομία της Γιαμανάσι διερευνά το περιστατικό, ενώ απέλυσε τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στα επεισόδια. Η νομαρχιακή αστυνομία ωστόσο, δεν έχει βγάλει κάποια σχετική ανακοίνωση για το θέμα.