O 6χρονος που επέζησε της οικογενειακής τραγωδίας στις Άλπεις, απήχθη από τον  παππού του (pics & vid)

Newsroom
O 6χρονος που επέζησε της οικογενειακής τραγωδίας στις Άλπεις, απήχθη από τον  παππού του (pics & vid)
Το εξάχρονο παιδί που έχασε την οικογένειά του στο δυστύχημα με το τελεφερίκ στην Ιταλία τον περασμένο Μάιο απήχθη από τον παππού του.

Δεν έχει τέλος το δράμα που βιώνει το εξάχρονο αγοράκι που έμεινε ορφανό μετά το τραγικό δυστύχημα με το τελεφερίκ στην Ιταλία τον περασμένο Μάιο. Ο μικρός Εϊτάν φέρεται να έχει απαχθεί από τον παππού του (τον πατέρα της μητέρας του) και να έχει μεταφερθεί στο Ισραήλ με ιδιωτικό αεροσκάφος λόγω μιας διαφωνίας για την επιμέλεια.

Ο 6χρονος Εϊτάν επέζησε ως εκ θαύματος από την τραγωδία στις Άλπεις στις 23 Μαίου, όμως έχασε την μητέρα του πατέρα του, τον μικρότερο αδελφό του και τους προ-παππούδες του που βρίσκονταν στο τελεφερίκ.

Οικογένεια του Εϊτάν

Μετά τον θάνατο της οικογένειάς του ζούσε με την θεία του, την αδελφή του πατέρα του στην Παβία της βόρειας Ιταλίας, ωστόσο το περασμένο Σάββατο πέταξε για το Ισραήλ μαζί με τον παππού του. Ο τελευταίος τον πήρε νωρίς το πρωί, αλλά δεν τον επέστρεψε το βράδυ, όπως είχε συμφωνήσει με την θεία του μικρού, η οποία είναι ο νόμιμος κηδεμόνας.

Η θεία έπειτα από πολλά τηλέφωνα και μηνύματα που άφησε στον παππού έλαβε την εξής απάντηση: «Ο Εϊτάν επέστρεψε σπίτι του». Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο παππούς πέταξε με τον 6χρονο εκτός Ιταλίας με ιδιωτικό αεροσκάφος. Οι εισαγγελείς στην Ιταλία ξεκίνησαν τις έρευνες για την «απαγωγή» του παιδιού.

Θεία του Εϊτάν

Λίγο αργότερα η ισραηλινή κυβέρνηση τόνισε ότι είναι υπέρ της επιστροφής του Εϊτάν στην Ιταλία, επειδή ο τρόπος που έφυγε εκτός χώρας φαίνεται σαν απαγωγή. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το ιταλικό δικαστήριο είχε την τελική δικαιοδοσία να αποφασίσει για το μέλλον του Εϊτάν εφόσον οι δύο οικογένειες δεν είναι σε θέση να συμφωνήσουν για την επιμέλεια του παιδιού.

«Τον περιμένω να επιστρέψει σπίτι. Ανησυχώ πολύ για την υγεία του. Είναι άλλη μια τραγωδία γι αυτόν», είπε η θεία του. Ο Εϊτάν χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη, αφού έχασε όλη την οικογένειά του.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς διεξάγουν έρευνα για την «απαγωγή». Ιταλικό δικαστήριο είχε διατάξει τον παππού να παραδώσει το ιταλικό διαβατήριο του παιδιού μέχρι τις 30 Αυγούστου, αλλά αυτός δεν το έκανε. Αυτό σημαίνει ότι οι Αρχές είχαν ειδοποιηθεί να μην αφήσουν το παιδί να βγει εκτός χώρας. Για τον λόγο αυτό θεωρούν ότι έφυγε από την Ιταλία με ιδιωτικό τζετ.

Την ίδια ώρα η άλλη θεία του Εϊτάν, κόρη του παππού του και αδελφή της μητέρας του, αντιδρά με τους ισχυρισμούς περί απαγωγής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ: «Δεν απαγάγαμε τον Εϊτάν και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αυτή η λέξη. Τον φέραμε πίσω στο σπίτι του. Είμαστε η πραγματική του οικογένεια».

Έπρεπε να το κάνουμε διότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την ψυχική του κατάσταση. Αν ο δικαστής δεν είχε προγραμματίσει συναντήσεις με το παιδί, δεν θα το βλέπαμε. Τον πήραν συγγενείς που δεν τον γνωρίζουν καθόλου και δεν ήταν κοντά του με κανέναν τρόπο. Η οικογένεια εκεί δεν θα τον πάει βόλτα στο πάρκο ή για φαγητό, πράγματα που εμείς τα κάνουμε και αισθάνεται ότι έχει οικογένεια».

Για να προσθέσει: «Σε λίγα χρόνια θα κοιτάξει πίσω και θα δει που μεγάλωσε και ποιοι ήταν οι γονείς του και είναι σημαντικό για μένα να βλέπει ότι ήμασταν πάντα εκεί για εκείνον. Έχασε ήδη μια οικογένεια και δεν χρειάζεται να χάσει κι άλλη».

Η θεία και η μητέρα του Εϊτάν