Οι ήρωες της ημέρας: Πέντε άστεγοι έσωσαν ηλικιωμένο ζευγάρι από το φλεγόμενο αυτοκίνητό τους (vid)

Newsroom
Οι ήρωες της ημέρας: Πέντε άστεγοι έσωσαν ηλικιωμένο ζευγάρι από το φλεγόμενο αυτοκίνητό τους (vid)
Πέντε άντρες από το καταφύγιο αστέγων του Σαν Ντιέγκο έσωσαν το ηλικιωμένο ζευγάρι από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Να που υπάρχουν καλοί Σαμαρείτες ακόμα και σήμερα… Ο Κεν Γουίλιαμσον 92 ετών και η σύζυγός του Τζόαν 90 ετών, έκαναν διακοπές στην Καλιφόρνια, όταν το αυτοκίνητό τους, για κάποιο λόγο έπιασε φωτιά στο πίσω μέρος του, η οποία ξεκίνησε να εξαπλώνεται.

Για καλή τους τύχη, πέντε άντρες που ταξίδευαν στην αντίθετη κατεύθυνση, μόλις είδαν το αυτοκίνητο να έχει πιάσει φωτιά, σταμάτησαν αμέσως και έτρεξαν απέναντι για να βοηθήσουν.

1

Είδαν σχεδόν ανήμπορους μέσα τους Γουίλιαμσον και έσπευσαν να τους βγάλουν έξω από το αυτοκίνητο, υπό τον κίνδυνο πάντα μιας έκρηξης.
Το βίντεο που τραβήχτηκε από έναν παρευρισκόμενο και κοινοποιήθηκε στο Lakeside Fire Protection District αποτυπώνει τις αγωνιώδεις και κρίσιμες στιγμές όπου οι άνδρες μεταφέρουν κυριολεκτικά σηκωτό το ηλικιωμένο ζευγάρι από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του, πιο μακριά στην άσφαλτο του αυτοκινητόδρομου.

Οι καλοί Σαμαρείτες ήταν άνδρες από το East County Transitional Living Center, ένα καταφύγιο για άστεγους στο Σαν Ντιέγκο.

1

Μετά τη διάσωση, είπαν πως ο ηλικιωμένος άνδρας στη θέση του οδηγού δεν μπορούσε να βγάλει τη ζώνη ασφαλείας του και ότι το ζευγάρι- όταν το βρήκαν- σε μεγάλο βαθμό βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Ο Κεν και η Τζόαν Γουίλιαμσον υπέστησαν κάποια εγκαύματα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως και χάρη στους καλούς Σαμαρείτες τους, γλίτωσαν τα χειρότερα.