«Συναυλία» στο μετρό του Συντάγματος για τον Μίκη Θεοδωράκη (pics & vid)

Newsroom
«Συναυλία» στο μετρό του Συντάγματος για τον Μίκη Θεοδωράκη (pics & vid)
Την «συναυλία» διοργάνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες) σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ένα μουσικό «αντίο» στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη έδωσαν μουσικοί στο μετρό του Συντάγματος. Έστησαν τα όργανά τους και ξεκίνησαν να παίζουν τις μελωδίες του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

1

Την «συναυλία» διοργάνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες) σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και στην ανακοίνωσή της ανέφερε: «Στην καρδιά της πόλης, στο σταυροδρόμι των καθημερινών διαδρομών μας, δύο έμπειροι μουσικοί, ο συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστός πιανίστας και τραγουδιστής, Βαγγέλης Μπόντας και ο αναγνωρισμένος τσελίστας, Δημήτρης Γούζιος ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων, τα χιλιοτραγουδισμένα: Αγάπη μου, Όμορφη πόλη, Μαργαρίτα μαγιοπούλα,

3

Άρνηση και Νύχτα Μαγικιά. Μια πρωτοβουλία της ΣΤΑ.ΣΥ. που προσφέρεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ένα κάλεσμα στον κόσμο να σιγοψιθυρίσει το αντίο που ταιριάζει στον Μίκη Θεοδωράκη της ζωής και του θρύλου».

3

Το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης και μετά τους επικήδειους, η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, για την κηδεία του, όπως ήταν η επιθυμία του, το πρωί της Πέμπτης, 9 Σεπτεμβρίου.