ΚΙΝΑΛ: «Το είπαμε 100, πάμε 101… Ποτέ δεν έγινε κουβέντα με τον Τσίπρα για κυβερνητική συνεργασία»

Newsroom
 ΚΙΝΑΛ: «Το είπαμε 100, πάμε 101… Ποτέ δεν έγινε κουβέντα με τον Τσίπρα για κυβερνητική συνεργασία»
Το Κίνημα Αλλαγής «απάντησε» στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για συζητήσεις περί κυβερνητικής συνεργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε δηκτικά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

«Ο κ. Τσίπρας με αυταπάτες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μιλά για θέματα εκτός πραγματικότητας», αναφέρει, στο σχόλιό του, το Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης με ανάρτησή του τόνισε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ψέματα για το ότι έγιναν συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής

«Το έχουμε απαντήσει 100. Πάμε 101. Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία απολύτως συζήτηση με τον κ. Τσίπρα περί κυβερνητικής συνεργασίας. Οσα λέει είναι παραμύθια για να δικαιολογήσει τις επιλογές του», υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης.

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει:

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Να σας ρωτήσω κάτι με την ευκαιρία που μου δίνετε; Μια αναδρομή θα σας ζητήσω να κάνετε. Ξέρω ότι δεν συνηθίζεται αυτό στις συνεντεύξεις, αλλά το γεγονός ότι καθίσατε στην ίδια κυβέρνηση με τον κ. Καμένο, σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, πώς το αξιολογείτε, πώς το κρίνετε; Στον απολογισμό σας τι λέτε;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ήταν τότε ένα αναγκαίο κακό. Δεν είχα άλλη επιλογή.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Αυτό το είχατε πει τότε.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν είχα άλλη επιλογή.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Σήμερα; Που έχει ωριμάσει το πράγμα;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν είχα άλλη επιλογή διότι δεν είχαμε πλειοψηφία. Μου έλειπαν το ’15 δύο βουλευτές, είχα 149. Και στη 2η φάση να θυμίσω ότι δεν είχα επίσης την πλειοψηφία. Ο Καμένος, παρά τις σφοδρότατες, σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, το α’ εξάμηνο είχε κρατήσει μια έντιμη στάση.

Απευθύνθηκα τότε στα κόμματα της Κεντροαριστεράς και είχα ζητήσει τη συνύπαρξή τους στην κυβέρνηση, και στο Ποτάμι και στο ΚΙΝΑΛ. Έθεσαν ως όρο την αποπομπή Καμένου από την κυβέρνηση. Τους είπα: «Υπάρχει η δυνατότητα για όλους, δεν μπορώ να συμπεριφερθώ μ’ έναν ανέντιμο τρόπο σε έναν πολιτικό διαφορετικής ιδεολογικής κατεύθυνσης από τη δική μου ο οποίος όμως έδειξε μια έντιμη στάση. Και αποφάσισαν να μη μπουν στη διακυβέρνηση.

Από ‘κει και πέρα, ιστορικά αυτό το πληρώσαμε, δεν υπάρχει αμφιβολία, όταν επιλέξαμε τη μεγάλη τομή για την πορεία της χώρας, που ήταν να κλείσει ένα κρίσιμο εθνικό θέμα μ’ έναν επωφελή τρόπο για τη χώρα, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Π. ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Το πληρώνετε ακόμη, πιστεύετε; Να έρθω λίγο σε θέματα δημοσκοπικά...

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Πιστεύω πως όχι.