Κατεδαφίζουν το σπίτι του Αλ Καπόνε στη Φλόριντα (vid)

Newsroom
Κατεδαφίζουν το σπίτι του Αλ Καπόνε στη Φλόριντα (vid)
Έτοιμοι να κατεδαφίσουν το σπίτι του Αλ Καπόνε στη Φλόριντα είναι οι νέοι του ιδιοκτήτες.

Το θρυλικό σπίτι που έζησε ο Αλ Καπόνε στη Νότια Φλόριντα των ΗΠΑ για περίπου δύο δεκαετίες και μέσα στο οποίο πέθανε ο διαβόητος γκάνγκστερ είναι προς κατεδάφιση.

Οι νέοι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να το κατεδαφίσουν καθώς έχει υποστεί πολλές ζημιές. Ο ένας εκ των ιδιοκτητών ο εργολάβος Τοντ Γκλέιζερ, δήλωσε στην Miami Herald ότι το σπίτι, το οποίο είναι περίπου ένα μέτρο κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, έχει υποστεί ζημιές από πλημμύρα και κάτω από το κτίριο υπάρχουν λιμνάζοντα νερά.

«Αυτό το σπίτι είναι χάλια. Είναι ντροπή για το Miami Beach», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκλέιζερ. Οι νέοι ιδιοκτήτες που ξόδεψαν 10,75 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσουν, σκοπεύουν να κατασκευάσουν στη θέση του ένα σύγχρονο διώροφο σπίτι, με 8 υπνοδωμάτια, ισάριθμα μπάνια, τζακούζι, σπα και σάουνα.

Ο Αλ Καπόνε αγόρασε το συγκεκριμένο σπίτι το 1928 έναντι 40.000 δολαρίων και τακτικά περνούσε χρόνο εκεί. Σε αυτό το σπίτι άφησε την τελευταία του πνοή το 1947, έπειτα από καρδιακή προσβολή. Φήμες αναφέρουν ότι εκεί ο Αλ Καπόνε και οι συνεργάτες του σχεδίασαν τη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου, όταν επτά μέλη αντίπαλης συμμορίας δολοφονήθηκαν σε πάρκινγκ του Σικάγο, το 1929.