Αναφορές για ένα νεκρό παιδί και μια γυναίκα από την έκρηξη στην Καμπούλ: Πραγματοποίησαν πλήγμα οι ΗΠΑ

Αναφορές για ένα νεκρό παιδί και μια γυναίκα από την έκρηξη στην Καμπούλ: Πραγματοποίησαν πλήγμα οι ΗΠΑ
Ένα παιδί και μια γυναίκα είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα θύματα. Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν στρατιωτικό πλήγμα κατά του ISIS-K.

Η επίθεση με ρουκέτα, σε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο στη Καμπούλ, είχε -σύμφωνα με τα διεθνή μέσα- θύματα ένα παιδί και μια γυναίκα, ενώ γίνεται αναφορά και για τρεις τραυματίες.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Reuters, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα στρατιωτικό πλήγμα στην Καμπούλ, όπως δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που διατήρησαν την ανωνυμία τους.

Είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, του αφγανικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη.

Νωρίτερα σήμερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) άκουσαν μια έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με έναν υπεύθυνο της πρώην αφγανικής κυβέρνησης η οποία ανατράπηκε από τους Ταλιμπάν πριν από δύο εβδομάδες, προκλήθηκε από ρουκέτα που "σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπληξε ένα σπίτι".

Αυτό επιβεβαίωσαν και δύο αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters τονίζοντας ότι το σπίτι βρίσκεται σε μια περιοχή στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου.