Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ξεκινάει ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος

Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ξεκινάει ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος
Σαν σήμερα το 1939 ξεκινάει ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος με την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία.

Την 1η Σεπτεμβρίου το 1939, η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία κάτι που σημαίνει την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε σημαντικά γεγονότα της 1ης Σεπτεμβρίου είχαμε:

272π.Χ.: Ο Βασιλιάς της Ηπείρου, Πύρρος, στην προσπάθειά του να κυριεύσει το Άργος από τους Μακεδόνες, βρίσκει άδοξο θάνατο από κεραμίδι που ρίχνει στο κεφάλι του μία γυναίκα.

1911: Με ενθουσιασμό και συγκίνηση υποδέχεται ο ελληνικός λαός το θωρηκτό Αβέρωφ, που καταπλέει στα φαληρικά νερά.

1939: Ο Αδόλφος Χίτλερ υπογράφει διαταγή για την έναρξη της συστηματικής ευθανασίας των ψυχικά ασθενών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

1939: Η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία. Αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1959: Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφασίζει την καθιέρωση της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, εναρμονίζοντας τα ελληνικά δεδομένα με τα ευρωπαϊκά. Στη νέα διοργάνωση (1959-1960) θα συμμετέχουν 18 ομάδες, με την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη να έχουν από τέσσερις εκπροσώπους, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα προέρχονται από την επαρχία.

1969: Πραξικόπημα στη Λιβύη φέρνει τον Μουαμάρ αλ Καντάφι στην εξουσία.

1970: Απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν από Παλαιστίνιους αντάρτες, που επιτίθενται στην αυτοκινητοπομπή του.

1970: Αεροπλάνο, τύπου Ντακότα, της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέφτει στο όρος Μιτσικέλι, κοντά στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα 7 άτομα που επέβαιναν σ' αυτό.

1983: Ψυχρός πόλεμος: Η πτήση 007 της Korean Air Lines καταρρίπτεται από σοβιετικό μαχητικό αεροσκάφος, όταν το εμπορικό αεροσκάφος εισέρχεται στον εναέριο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης. Σκοτώνονται και οι 269 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού γερουσιαστή Λώρενς ΜακΝτόναλντ.

1991: Το Ουζμπεκιστάν γίνεται ανεξάρτητο από τη Σοβιετική Ένωση.