Τυφλός παραολυμπιονίκης κτυπήθηκε από αυτοκινούμενο λεωφορείο στο χωριό του Τόκιο (vid)

Τυφλός παραολυμπιονίκης κτυπήθηκε από αυτοκινούμενο λεωφορείο στο χωριό του Τόκιο (vid)
Τα ιαπωνικά media κάνουν λόγο για τον τζουντόκα Aramitsu Kitazono που θα μείνει εκτός δύο εβδομάδες και χάνει τον σαββατιάτικο αγώνα του στους παραολυμπιακούς αγώνες.

Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε στο παραολυμπιακό χωριό στο Τόκιο, όταν ένα αυτοκινούμενο λεωφορείο χτύπησε έναν τυφλό παραολυμπιονίκη.
Ο 30χρονος, έπεσε από τη σύγκρουση και κτύπησε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μείνει εκτός για δύο εβδομάδες και μοιραία να χάσει τον αγώνα που θα έδινε το Σάββατο (28/8).

Όπως είπε ο προπονητής του, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε κατόπιν συμβουλής του γιατρού που τον είχε.

«Η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στο Ολυμπιακό Χωριό έχει διακοπεί προσωρινά και οι εργασίες θα ξαναρχίσουν μόλις κριθεί ασφαλές», τόνισαν οι αρμόδιες αρχές και συμπλήρωσαν: «Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για όσους τραυματίστηκαν. Συνεργαζόμαστε πλήρως με την αστυνομία για την υπόθεση».

Οι διοργανωτές αλλά και ο μεγάλος χορηγός, η αυτοκινητοβιομηχανία, Toyota, δεν γνωστοποίησαν το όνομα του παραολυμπιονίκη, αλλά τα media της Ιαπωνίας αναφέρουν πως είναι ο Aramitsu Kitazono του τζούντο.

Όσο για τις συνθήκες του ατυχήματος, η εφημερίδα «Asahi Shimbun», αναφέρει πως οι χειριστές του αυτοκινούμενου λεωφορείου ανέφεραν πως είδαν τον αθλητή, αλλά πίστευαν πως θα σταματούσε, ενώ άλλη πηγή αναφέρει ότι το λεωφορείο σταμάτησε αυτόματα, αλλά οι χειριστές πάτησαν το κουμπί εκκίνησης, γιατί πίστευαν ότι ο αθλητής δεν θα έβγαινε στο δρόμο.

Στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε άνθρωποι, κανείς από αυτούς όμως δεν τραυματίστηκε.

Να σημειωθεί τέλος, πως ο αθλητής δεν κρατούσε μπαστούνι, ενώ υπήρχε και ένας άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφορία στη διάβαση, αλλά παρ΄όλα αυτά δεν απετράπη το ατύχημα.