Συνελήφθησαν τελικά οι μουσουλμάνοι τουρίστες

Συνελήφθησαν τελικά οι μουσουλμάνοι τουρίστες
Με την κατηγορία της παραβίασης μέτρου εισόδου, ωστόσο έχουν τα έγγραφα που πιστοποιούν τους ισχυρισμούς τους.

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας κρατούνται τελικά οι δεκατρείς μουσουλμάνοι, υπήκοοι Γερμανίας και Γαλλίας που τους είχαν περάσει για... Ταλιμπάν οι κάτοικοι και κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν έγινε η εξακρίβωση των στοιχείων τους το πρωί της Τετάρτης (25/8) στην Αστυνομική Διεύθυνση Αστυνομίας, αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά συνελήφθησαν στη συνέχεια για παραβίαση μέτρου εισόδου στη χώρα στο Μελιγαλά.

Οι δεκατρείς μουσουλμάνοι έφτασαν, καθώς φαίνεται, με καράβι από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα. Ταξίδεψαν με τα ευρωπαϊκά τους διαβατήρια, καθώς πρόκειται για μετανάστες δεύτερης γενιάς, με καταγωγή από την Αλγερία.

Η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. καταχώρησε στο Σύστημα Πληροφοριών της Σένγκεν και τους 13 ως «SIS» και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την διοικητική τους απέλαση.

Οι ίδιοι φαίνεται πως ισχυρίστηκαν στην αστυνομία ότι ο τελικός προορισμός της πεζοπορίας τους ήταν η Αθήνα, ωστόσο το ερώτημα είναι πως μέσα σε ούτε δύο ημέρες βρέθηκαν στην Καλαμάτα.

«Μέσω της πεζοπορίας περνούμε στην κάθαρση και καθημερινά διανύουμε πεζή 30 χιλιόμετρα την ημέρα, προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό εσωτερικό αποτέλεσμα», φέρονται να δήλωσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στις σωματικές έρευνες που τους έγιναν δεν βρέθηκε κάποιο όπλο ή άλλο ύποπτο αντικείμενο, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί να ανήκουν σε κάποια θρησκευτική οργάνωση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, που μέσω αυτών φέρονται να πιστοποιούνται οι ισχυρισμοί τους.