Χρήση αλκοόλ και κοκαΐνης από τον πιλότο και υπερφορτωμένο αεροπλάνο σκότωσαν την πριγκίπισσα του RnB Αλίγια (vids)

Χρήση αλκοόλ και κοκαΐνης από τον πιλότο και υπερφορτωμένο αεροπλάνο σκότωσαν την πριγκίπισσα του RnB Αλίγια (vids)
Σαν σήμερα το 2001 η διάσημη τραγουδίστρια Αλίγια και άλλοι 8 επιβαίνοντες, χάνουν τη ζωή της ύστερα από τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στις Μπαχάμες.

Η είδηση είχε σκάσει σαν «βόμβα»! Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως η σούπερ ταλαντούχα Αλίγια, το νέο αστέρι της μουσικής αλλά και κινηματογραφικής βιομηχανίας, μόλις στα 22 της χρόνια, είχε φύγει πλέον από τη ζωή. Σαν σήμερα, στις 25 Αυγούστου το 2001, το δικινητήριο αεροπλάνο Cessna 4)2 Β στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλα οκτώ άτομα του γκρουπ της και τον πιλότο, είχε προσκρούσει στο έδαφος μόλις 60 μέτρα μετά από την απογείωσή του.

Η πριγκίπισσα του RnB, είχε βρει τον θάνατο μετά από εγκαύματα αλλά και κτύπημα στο κεφάλι, σε συνδυασμό με το ισχυρό σοκ και την αδύναμη καρδιά της. Ο ιατροδικαστής θεώρησε ότι ακόμη και αν η Αλίγια είχε επιζήσει από τη συντριβή, η ανάρρωσή της θα ήταν πρακτικά αδύνατη, λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών της!

Ταξίδεψαν μία μέρα νωρίτερα

Η Αλίγια μαζί με τα μέλη της δισκογραφικής της εταιρείας βρίσκονταν στις Μπαχάμες, για να γυρίσουν το βίντεο κλιπ «Rock The Boat». Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν όμως μία μέρα νωρίτερα και έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Φλόριντα και να μην περιμένουν.

Η υπερφόρτωση του (άλλου) Cessna

Το πρώτο λάθος ήταν ότι δεν άκουσαν τις συμβουλές των χειριστών των αποσκευών και του πιλότου να μην φορτωθεί όλος ο εξοπλισμός στο αεροπλάνο. Το γκρουπ των μουσικών δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι το δικινητήριο Cessna 402 Β δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό το βάρος, όπως είχε γίνει με το Cessna 404 με το οποίο είχαν πάει στις Μπαχάμες.

Η συντριβή λίγα μέτρα μακριά

Μόλις 60 μέτρα μακριά από τον διάδρομο, από τον οποίο απογειώθηκε, το αεροπλάνο έπεσε με τη μύτη στο έδαφος και συνετρίβη, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο, η 22χρονη τραγουδίστρια, ο πιλότος Λουίς Μοράλες, οι κομμωτές Έρικ Φόρμαν και Άντονι Ντοντ, ο σωματοφύλακας Σκοτ Γκάλιν, ο παραγωγός Ντάγκλας Κρατζ, ο στυλίστας Κρίστοφερ Μαλντονάντο και οι υπάλληλοι της δισκογραφικής «Blackground Records», Κιθ Ουάλας και Τζίνα Σμιθ!

Η ψευδής άδεια και η παραποίηση ωρών

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών στις Μπαχάμες ανέφερε: «Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το διάδρομο και στη συνέχεια έπεσε με το μπροστινό μέρος, προσκρούοντας σε μια λίμνη στη νότια πλευρά των αναχωρήσεων του διαδρόμου». Στην έκθεσή του όμως είχε και μια άλλη αναφορά: «Ο πιλότος δεν είχε άδεια να πετάξει το συγκεκριμένο αεροπλάνο και την έλαβε ψευδώς από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, δείχνοντας εκατοντάδες ώρες πτήσης», κάτι για να επιτύχει ενδέχεται να «παραποίησε τον αριθμό ωρών που είχε πετάξει, ώστε να πάρει τη δουλειά στο αεροδρόμιο Blackhawk International Airways».

Κόκα και αλκοόλ ανιχνεύτηκαν στον πιλότο

Το πιο τρομακτικό όμως απ΄όλα και αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη αίσθηση ήταν πως μετά την αυτοψία που έγινε στον πιλότο Μοράλες, φάνηκε πως είχε κάνει χρήση αλκοόλ αλλά και κοκαΐνης.

Παραπάνω και οι επιβάτες

Τα… ευρήματα της έρευνας όμως- που αποδεικνύουν τα τραγικά λάθη- δεν σταματούν εδώ: Ακόμα και οι επιβάτες ήταν υπεράριθμοι εντός του αεροσκάφους, καθώς είχε επιβιβαστεί ένας παραπάνω απ΄όσου επιτρέπονταν.