Υπουργός στην Καμπούλ, delivery πίτσας στη Λειψία!

Υπουργός στην Καμπούλ, delivery πίτσας στη Λειψία!
Ο Sayed Sadaat ήταν μέλος της πρώην αφγανικής κυβέρνησης. Το 2020 κατέφυγε στη Σαξονία και τώρα εργάζεται στο «Lieferando», ενώ όνειρό του πλέον είναι να δουλέψει στην Telekom.

Η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα, πολλές φορές δυσάρεστα και ο Sayed Sadaat το βίωσε αυτό για τα καλά στο πετσί του. Στο Αφγανιστάν ήταν Υπουργός Επικοινωνίας, στη Γερμανία πλέον κάνει ένα νέο ξεκίνημα και εργάζεται delivery στην υπηρεσία παράδοσης «Lieferando» στη Λειψία. Είναι όμως από τους τυχερούς καθώς έχει φύγει από την κόλαση της Καμπούλ.

«Τώρα κάνω μια απλή ζωή», δήλωσε ο Sadaat στο γερμανικό LVZ. Μέχρι το τέλος του 2018 ήταν ακόμα Υπουργός στο Υπουργικό συμβούλιο του προέδρου Aschraf Ghani, ο οποίος τώρα έχει διαφύγει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα δημοσιεύματα λένε πως πήρε μαζί του και μερικά εκατομμύρια δολάρια και τα καθήκοντά του περιελάμβαναν την επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για τον αγροτικό πληθυσμό.

Η κυβέρνηση του Γκάνι, τον ανάγκασε να παραιτηθεί το 2020, καθώς τα μέλη της κυβέρνησης είχαν ετοιμάσει μια στρατηγική εξόδου, λόγω της προέλασης των Ταλιμπάν, η οποία δεν μπορούσε να ανακοπεί.

Οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων είχαν κοπεί, όπως επίσης και του Υπουργείου Επικοινωνιών.

Μετά την παραίτησή του, κατέφυγε αεροπορικώς στη Λειψία τον Δεκέμβριο του 2020. Αφού εξάντλησε τα χρήματά του, άρχισε να εργάζεται για το «Lieferando», την εταιρεία παράδοσης και πλέον θέλει να συνεχίσει να εξοικονομεί χρήματα για να μπορέσει να αντέξει οικονομικά τα μαθήματα γερμανικών, καθώς όνειρό του πλέον είναι να εργαστεί στην Telekom.

«Νιώθω ασφαλής στη Γερμανία», λέει ο ίδιος: «Η αστυνομία δεν είναι διεφθαρμένη, ούτε η πολιτική».