Ποδοπατήθηκαν γυναικόπαιδα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (vid)

Ποδοπατήθηκαν γυναικόπαιδα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (vid)
Δακρυγόνα, πυροβολισμοί, σπρωξίματα και... γυναίκες με παιδιά να βρίσκονται στο έδαφος και να ποδοπατιούνται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

Οι εικόνες χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ του Αφγανιστάν συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τους πολίτες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από τη χώρα και μάλιστα μερικές οικογένειες να διανυκτερεύουν απ΄έξω για μέρες.

Το μέγεθος του πλήθους είναι τέτοιο βέβαια, που όπως θα δείτε, ειδικότερα στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου «Χαμίντ Καρζάι» φαίνονται οικογένειες να έχουν πέσει στο έδαφος από την ένταση και τα σπρωξίματα την ώρα που οι συγκεντρωμένοι πολίτες απομακρύνονταν από τις πύλες εισόδου, ύστερα από δακρυγόνα αλλά και πυροβολισμούς των στρατιωτών στον αέρα.

Γυναίκες και παιδιά βρέθηκαν στο έδαφος και φώναζαν απεγνωσμένα για βοήθεια. Ήδη 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα.

Την ίδια ώρα, οι Ταλιμπάν κάνουν επίδειξη δύναμης και παρέλασαν στην πόλη Καλάτ. Σε πλήρη συστοιχία, φορώντας αλεξίσφαιρα και κρατώντας αυτόματα ανά χείρας, οι Ταλιμπάν, ήδη μοστράρουν και χρησιμοποιούν τον αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό που έπεσε στα χέρια τους.