Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού το 1965

Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού το 1965
Ο θρυλικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα 12χρονο κορίτσι το 1965 στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Chelsea.

Για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Chelsea το 1965, κατηγορείται ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν, σύμφωνα με νέα μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο θρυλικός τραγουδιστής φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τη θέση του, να κέρδισε την εμπιστοσύνη και να απέκτησε τον έλεγχο στο κορίτσι «ως μέρος του σχεδίου του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση», σύμφωνα με τα έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν, στα οποία η ενάγουσα προσδιορίζεται μόνο με τα αρχικά «JC», όπως αναφέρει το Page Six.

Ο Μπομπ Ντίλαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αγωγή, «σε διάστημα έξι εβδομάδων δημιούργησε μία συναισθηματική σχέση με το κορίτσι», όπως αναφέρεται στα έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν αργά την Παρασκευή για λογαριασμό της JC, μιας 68χρονης πλέον γυναίκας που ζει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ.

Η 68χρονη σήμερα γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Μπομπ Ντίλαν δημιούργησε μια «σύνδεση» με το κορίτσι προκειμένου να «μειώσει τις αναστολές της με στόχο τη σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που έκανε, σε συνδυασμό με την παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλών σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα».

Η JC λέει ότι τα συναισθηματικά αποτελέσματα της φερόμενης κακοποίησης ήταν μακροχρόνια και πως έπρεπε να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη γι’ αυτά. Οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης στην JC περιλάμβαναν κατάθλιψη, ταπείνωση και άγχος που έχουν «μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και τις έχουν προκαλέσει δυσκολίες στην καθημερινότητά της». Η ενάγουσα υπέβαλε καταγγελίες για επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας εναντίον του Μπομπ Ντίλαν, το όνομα του οποίου είναι Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν και ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη ενόρκων για τις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Εκπρόσωπος του 80χρονου σήμερα Μπομπ Ντίλαν δηλώνει στον Guardian ότι «ο ισχυρισμός αυτός μετά από 56 χρόνια είναι αναληθής και θα τον υπερασπιστεί σθεναρά». Ο δικηγόρος της ενάγουσας, Ντάνιελ Ισαάκ, δήλωσε: «Η καταγγελία μιλά από μόνη της. Έδωσε πολλές λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον εν λόγω χρόνο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ήταν μαζί του στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρόνου».

Πηγή: reader.gr