Δύο τα πύρινα μέτωπα: Καίγεται το όρος Πατέρα, αναζωπύρωση στο Κρύο Πηγάδι (vids)

Δύο τα πύρινα μέτωπα: Καίγεται το όρος Πατέρα, αναζωπύρωση στο Κρύο Πηγάδι (vids)
Η φωτιά καίει το όρος Πατέρα ενώ ένα δεύτερο μέτωπο έχει δημιουργηθεί μετά την αναζωπύρωση στο Κρύο Πηγάδι. Πέρασε τον δρόμο και και οδεύει προς το Πόρτο Γερμενό. 

Κατακαίει η πυρκαγιά το όρος Πατέρα, με τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών να συνεχίζεται όλο το βράδυ, για την αποφυγή επέκτασης του μετώπου Βίλια, τον Άγιο Γεώργιο και το Παλαιοχώρι.

Την ίδια ώρα, ένα δεύτερο μέτωπο έχει δημιουργηθεί μετά την αναζωπύρωση στο Κρύο Πηγάδι. Η φωτιά πέρασε τον δρόμο και και οδεύει προς το Πόρτο Γερμενό.

Οι εστίες που έχουν δημιουργηθεί είναι σε δύσβατα σημεία κάτι που δυσχεραίνει την όλη προσπάθεια των πυροσβεστών.

Οι κάτοικοι στα Βίλια βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς, δεν αποκλείεται να τους ζητηθεί να εκκενώσουν τον οικισμό.

Ήδη, η Πολιτική Προστασία έχει εκκενώσει τους οικισμούς Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιο Γεώργιο, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Παράλληλα παρέχουν συνδρομή εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται πως με το τελευταίο φως της ημέρας σταμάτησαν οι ρίψεις από αέρος. Μέχρι εκείνη την ώρα επιχειρούσαν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.