Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί, απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη, καταγγελίες για εμπρησμό (vids)

Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί, απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη, καταγγελίες για εμπρησμό (vids)
Πολύ μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κερατέα. Οικισμοί εκκενώνονται ενώ φέρεται να αγνοείται ηλικιωμένη γυναίκα.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Συμφώνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα είχε εγκλωβιστεί καθώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Μάλιστα ο δήμαρχος δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά. Λίγο αργότερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα απεγκλωβίστηκε και έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Μήνυμα εκκένωσης σε Μαρκάτι και Συντερίνα

Το 112 έστειλε ήδη μήνυμα για εκκένωση από το Μαρκάτι Κερατέας προς το Λαύριο. Μήνυμα εκκένωσης εστάλη και στη Συντερίνα Κερατέας προς Ανάβυσσο, όπως και στον οικισμό Άγιος Κωνσταντίνος.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα. Μάλιστα, στην περιοχή χτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας προκειμένου ο κόσμος να εγκαταλείψει τα σπίτια του.

Η φωτιά κινείται με υπερβολική ταχύτητα

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά μεταφέρεται πολύ γρήγορα από τις ριπές του αέρα. Κάλεσε τον κόσμο να μην πηγαίνει στο σημείο γιατί δυσκολεύει το έργο της πυροσβεστικής. Η φωτιά σύμφωνα με τον ίδιο κινείται προς τον Άγιο Κωνσταντίνο. Η φωτιά είναι πολλά χιλιόμετρα είπε ακόμα. Κάλεσε τους πολίτες ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται να κατευθύνονται είτε προς Λαύριο, είτε προς Ανάβυσσο.

Καταγγελία για εμπρησμό

Μιλώντας στο OPEN TV κάτοικος της περιοχής Μαρκάτι μίλησε για εμπρησμό. Όπως είπε η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών και επικαλέστηκε μαρτυρία κατά την οποία τη φωτιά έβαλε κάποιος κινούμενος με αυτοκίνητο.