Πείστηκαν να καταθέσουν οι τρομοκρατημένοι Πακιστανοί για τη βίαιη επίθεση των «γνωστών νταήδων»

Πείστηκαν να καταθέσουν οι τρομοκρατημένοι Πακιστανοί για τη βίαιη επίθεση των «γνωστών νταήδων»
Οι Πακιστανοί πείστηκαν να καταθέσουν προανακριτικά, όταν ενημερώθηκαν ότι ως θύματα ρατσιστικής βίας προστατεύονται από την απέλαση.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο από τη βίαιη επίθεση που δέχθηκαν Πακιστανοί από ομάδα κρητικών στο Λασίθι, κατά την οποία θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει και θύματα, καθώς οι δράστες έφεραν και όπλα και πυροβολούσαν.

Όπως αναφέρει το «Cretalive», «οι 8 από τους παθόντες Πακιστανούς εργάτες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και πείστηκαν να δώσουν κατάθεση για τα όσα εφιαλτικά βίωσαν Πίστευαν ότι δεν βγουν ζωντανοί από τα χέρια τους. Στην αρχή, κρυβόντουσαν και ήταν λογικό μετά τον τρόμο που έζησαν. Όμως αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου κατάφεραν να τους βρουν».

Η τοπική αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να φτάσει στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και να παραπεμφθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες της κτηνώδους επίθεσης.

Ήδη, γνωρίζουν τους περισσότερους από αυτούς ενώ ο ένας εξ αυτών έχει καταδικαστεί για ειδεχθές έγκλημα που αποκαλύπτει βιαιότητα και κυνισμό.

Οι τρομοκρατημένοι Πακιστανοί πείστηκαν να καταθέσουν προανακριτικά, όταν ενημερώθηκαν ότι ως θύματα ρατσιστικής βίας προστατεύονται από την απέλαση και αυτό λειτούργησε ως κίνητρο να το πράξουν.

Βέβαια, οι ντόπιοι όπως αναφέρει το Cretalive φοβούνται να μιλήσουν επώνυμα καθώς οι βασικοί ύποπτοι αυτής της επίθεσης είναι γνωστοί «νταήδες». Η αστυνομία γνωρίζει ότι από νωρίς που έπιναν στο χωριό, είχαν αρχίσει να πυροβολούν με δύο-τρία πιστόλια, ενώ φαίνεται να γνωρίζουν πως υπάρχει εμπλοκή και χωριανών καθώς πήγαν «καρφί» στα σπίτια των μεταναστών.