Μελέτη για επαγγελματικό εκφοβισμό: «Γιατί δεν λέω το όνομα του; Έχω υπογράψει συμβόλαιο σιωπής» (pic)

Μελέτη για επαγγελματικό εκφοβισμό: «Γιατί δεν λέω το όνομα του; Έχω υπογράψει συμβόλαιο σιωπής» (pic)
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να κατονομάσει τον άνθρωπο που την εκφόβισε στον επαγγελματικό της χώρο, γιατί έχει υπογράψει συμβόλαιο «σιωπής».

Η Ελεονώρα Μελέτη έχει αποκαλύψει πως έχει δεχθεί επαγγελματικό εκφοβισμό και το όλο θέμα το έθιξε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό «ΟΚ», στο οποίο είπε: «Μετά το αρχικό σοκ του εξευτελισμού που υπέστην, είχα τη διαύγεια και την ψυχραιμία να αντιληφθώ ότι το πρόβλημα του δεν ήμουν εγώ αλλά ο ψυχισμός του και ο χαρακτήρας του».

Δεχόμενη πολλά μηνύματα, η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία από τη νέα σεζόν θα είναι στο Mega, αναφέρθηκε στον λόγο που δεν κατονομάζει τον άνθρωπο αυτόν και όπως αποκάλυψε είναι ότι δεν μπορεί. Δεσμεύεται. Δεσμεύεται με συμβόλαιο «σιωπής». Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατεθεί σε άλλο πόστο και υπό την άμεση απειλή της απόλυσης, της προσκόμισε να υπογράψει ένα συμβόλαιο «σιωπής» το οποίο τη δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσει για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία και τους εργαζόμενους της σε αυτήν».

Στην ανάρτησή της στο instagram η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρει:

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

«Στη συνέντευξη μου στο okmagazine έθιξα το θέμα του mobbing (εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία. Έχω λάβει άπειρα μηνύματα κ πολλοί από εσάς Με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομα του. Και σας απαντώ.

Γιατί δεν μπορώ.

Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατέθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, κ υπό την άμεση απειλή της απόλυσης μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μου προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο «σιωπής» το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία κ τους εργαζόμενους της σε αυτήν. ( είναι κάτι που συνηθίζεται στο χώρο μας κ εμπεριέχεται στο κεφάλαιο «εχεμύθεια» αν και στην προκειμένη μου προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι αυτό)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.

Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί κ με τη σειρά μου σας ενημερώνω πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη ( κυριολεκτικά αλλά κ κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστής) ακόμα κι αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στο νόμο, γι ‘ αυτό κ δρα αλόγιστα ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.

Ενημερωθείτε κ ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την επιθεώρηση εργασίας.

Να μην τους φοβάστε.
Να τους λυπάστε.
Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση.