Οι «εκδόσεις Διόπτρα» δίνουν τα λεφτά από το e-shop στους πυρόπληκτους και ο κόσμος τους ζητάει να τους χρεώσουν περισσότερο (pics)

Οι «εκδόσεις Διόπτρα» δίνουν τα λεφτά από το e-shop στους πυρόπληκτους και ο κόσμος τους ζητάει να τους χρεώσουν περισσότερο (pics)
Ήδη έχουν μαζευτεί παραπάνω από 40.000 ευρώ, με μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση και η Διόπτρα θα βάλει το υπόλοιπο για να φτάσουν τα 50.000 ευρώ.

Μπορείς για τη νοοτροπία του Έλληνα να πεις πολλά αρνητικά, αλλά πάντα μα πάντα αυτό που αναγνωρίζουν όλοι είναι πως στα δύσκολα συσπειρώνεται και βοηθάει. Δείτε ένα απλό παράδειγμα- ένα από τα δεκάδες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά τις τελευταίες δύσκολες μέρες- για να καταλάβετε τι εννοούμε.

Οι εκδόσεις Διόπτρα ανακοίνωσαν πως για τρεις, όλα τα έσοδα από τις αγορές που θα γίνουν μέσω του e-shop τους, ηλεκτρονικά δηλαδή, θα διατεθούν στους πυρόπληκτους. Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Έκαναν ρεκόρ παραγγελιών, ενώ ο κόσμος τους στέλνει μηνύματα να τους χρεώσει περισσότερα, αλλά και να παρατείνει την όλη διαδικασία.

Δείτε το ανέφερε στην ανακοίνωσή του, ο εκδότης της Διόπτρα Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος:

«Είμαι ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο εκδότης της Διόπτρα. Αυτό που διαβάζετε, το γράψαμε με τους συνεργάτες μου πριν λίγα λεπτά.

Είναι μεγάλη η πικρία που νιώθουμε για όλα όσα έγιναν. Για όσα χάθηκαν, για όσους συνανθρώπους μας βιώνουν το κενό, το απόλυτο κενό της επόμενης μέρας της καταστροφής. Μιας καταστροφής που ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Ως Εκδόσεις Διόπτρα κάναμε μια ενέργεια που πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε, για να συσπειρώσουμε τους αναγνώστες μας, ώστε να προσφέρουμε μαζί σε όλους εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται.

Θα σας εξομολογηθώ ότι δεν περιμέναμε αυτό που συνέβη: Ήσασταν όλοι εκεί, εσείς που τιμάτε εδώ και δεκαετίες τα βιβλία μας. Το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο δέχτηκε σε τρεις ημέρες τον ασύλληπτο αριθμό των 1.800 παραγγελιών, περίπου 20 φορές παραπάνω από το συνηθισμένο.

Μας πήρατε τηλέφωνο και μας ζητούσατε να σας χρεώσουμε παραπάνω, για να πάρουν περισσότερα αυτοί που υποφέρουν. Μας στείλατε δεκάδες μηνύματα για να βοηθήσετε από το εξωτερικό. Μας είπατε να σημειώσουμε τώρα την παραγγελία σας, αλλά να σας τη στείλουμε στο τέλος του μήνα που θα έχετε χρήματα. Μας έστειλαν παιδιά Γυμνασίου για να διαθέσουν χρήματα από το ταμείο της τάξης τους.

Αύριο το πρωί θα έχουμε καθαρή εικόνα, αλλά η πρώτη εκτίμηση για το ποσό που συγκεντρώσαμε είναι πάνω από 40.000 ευρώ και να ξέρετε ότι θα βάλουμε και τα υπόλοιπα σε κάθε περίπτωση για να φτάσουμε τις 50.000€.

Είναι τεράστια τιμή που μας επιτρέψατε να συγκεντρώσουμε αυτό το ποσό και που μας το εμπιστεύεστε. Το ευχαριστώ είναι λίγο για όλους και όλες εσάς.

Από αύριο θα έχετε αναλυτική ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της δωρεάς και του πώς θα διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα θα ξοδευτούν για τον σκοπό που τα δώσατε.
Δεν θέλω και δεν επιτρέπεται να θριαμβολογήσουμε για κάτι. Αλλά κοιτώντας σας στα μάτια θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα που αγαπάει, η Ελλάδα που πονάει και το λέει, η Ελλάδα που σκύβει τρυφερά με στοργή πάνω στα πονεμένα παιδιά της, υπάρχει είναι εδώ και κοιτάει το αύριο. Και είστε όλοι εσείς».