Καταγγελία: Η Αστυνομία μπλόκαρε κομβόι αλληλεγγύης που πέρασε με τη βοήθεια πυροσβεστών (pic)

Καταγγελία: Η Αστυνομία μπλόκαρε κομβόι αλληλεγγύης που πέρασε με τη βοήθεια πυροσβεστών (pic)
Το Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής καταγγέλλει μπλόκο της Αστυνομίας στην προσπάθεια μεταφοράς ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.

Την είσοδο στους Θρακομακεδόνες μπλόκαρε η Αστυνομία σε κομβόι αλληλεγγύης που προσπάθησε να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και ανθρώπους που πλήττονται από τις φωτιές, σύμφωνα με καταγγελία του Συντονιστικού Ομάδων & Δομών Αλληλεγγύης Αττικής.

Μάλιστα, στην καταγγελία αναφέρουν ότι η αστυνομικοί με προκλητικό τρόπο τους απέτρεψαν να μπουν την περιοχή κάτι που έγινε τελικά λίγο αργότερα χάρη στη συνοδεία των πυροσβεστών.

Η καταγγελία του ΣΟΔΑΑ αναφέρει: «Χθες, 07/08 για τρίτη συνεχόμενη μέρα, το Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής μετέφερε πράγματα σε περιοχές της Αττικής που πλήττονται από τις φωτιές τις τελευταίες μέρες.

Ένα κομβόι 15 αυτοκινήτων με αλληλέγγυους και αλληλέγγυες έφτασε το πρωί στην Βαρυμπόμπη, όπου και άφησε φάρμακα και ζωοτροφές.

Αμέσως μετά κινηθήκαμε προς τους Θρακομακεδονες, όπου σκοπεύαμε να αφήσουμε τρόφιμα, νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που επιχειρούσαν στο σημείο.

Η αστυνομία εμπόδισε την είσοδό μας στην περιοχή. Για μία ώρα προσπαθούσαμε να ανέβουμε στο χωριό, ενώ όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Τροχαία) με πολύ προκλητικό τρόπο δεν μας το επέτρεπαν. Αντίθετα, επέτρεπαν την είσοδο σε παπάδες, άλλους αστυνομικούς και στον Πατούλη, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο. Μάλιστα, με κάμερες τραβούσαν τα πρόσωπά μας και τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας.

Μετά από μία ώρα διαπληκτισμών και αναμονής μεταφέραμε τα πράγματα στον πυροσβεστικό σταθμό στο Ολυμπιακό χωριό. Η κατάσταση εκεί ήταν δραματική. Οι πυροσβέστες μας είπαν ότι τους έχουν εγκαταλείψει. Και αυτούς, αλλά και τα αδέσποτα που τους έχουν πάει στο σταθμό.

Πρωτοβουλιακά πυροσβέστες αποφάσισαν να μας συνοδεύσουν ως τους Θρακομακεδόνες με τις μηχανές τους με στόχο μέσω αυτών να μας επιτραπεί η είσοδος στο χωριό. Έτσι και έγινε.
Βέβαια, πάλι η αστυνομία ζήτησε έγκριση από τον αντιδήμαρχο. Και πάλι καθυστερήσαμε. Τελικά μπορέσαμε και αφήσαμε τα υπόλοιπα πράγματα στην πλατεία, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά οι πυροσβέστες και οι εθελοντές.

Σαν Συντονιστικό καταγγέλουμε την καθυστέρηση και την κωλυσιεργία της ελληνικής αστυνομίας. Είναι αδιανόητο, ενώ καίγεται ολόκληρη η χώρα και με τις δυνάμεις μας προσπαθούμε να προμηθεύσουμε πυροσβέστες και εθελοντές, η ελληνική αστυνομία να μας εμποδίζει, επειδή περιμένει εντολές!

Είναι ντροπή να έρχονται πυροσβέστες μαζί μας, στο λίγο χρόνο που έχουν διαθέσιμο για ξεκούραση, για να μπορέσουμε να αφήσουμε είδη πρώτης ανάγκης!

Ντροπή!

Για ό,τι συμβαίνει, η κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη.

Σήμερα, θα μεταφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης στην Β. Εύβοια και στη Ριτσώνα.

Δύναμή μας, η αλληλεγγύη!».

Δείτε την ανάρτηση με την καταγγελία